avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu putem intra în spațiul comercial (închiriat) al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu putem intra în spațiul comercial (închiriat) al firmei și nu ne putem recupera echipamentele, care valorează 40.000 de euro, pentru că proprietarul a schimbat încuietorile. Cum rezolvăm problema?

Buna ziua,

Am inchiriat pe firma un spatiu comercial, de la o persoana fizica. In aprilie anul curent am incetat activitatea firmei, insa am platit in continuare chiria pana in luna iunie inclusiv. In spatiul repspectiv detinem utilaje in valoare de 40000 de eur. In iulie proprietarul ne-a somat sa parasim spatiul si sa achitam lunile de chirie ramase si taxele aferente ( taxe care, dat fiind faptul ca firma nu a functionat nu ar fi trebuit sa fie). De asemenea ne-a anuntat pe whatsapp ca va intra in spatiu, indiferent daca noi vom fi de fata sau nu. I-am raspuns la somatie prin notificare ca suntem de acord sa parasim spatiul la final de august si ca, din calculele noastre, dat fiind faptul ca am platit o garantie generoasa, plus investiile facute - dovedite cu facturi atasate - nu suntem nevoiti sa mai achitam nici un leu in plus. Astazi am fost cu potentiali cumparatori ai firmei la spatiu si am avut surpriza sa nu putem intra; toate butucurile de la yale erau schimbate, iar aparatura din primul saptiu mutata in mijlocul camerei. L-am sunat sa vina de urgenta la spatiu insa nu binevoieste sa raspunda la telefon. Noi azi am pierdut un potential cumparator. Prin urmare, ce putem face astfel incat sa ne putem recupera echipamentele, conform notificarii? Multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:23, 10 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Variantele sunt plangere penala sau actiune civila cu obligatia de a face insa trebuie sa aveti in vedere ca cel mai probabil proprietarul va incova dreptul de retentie a bunurilor dvs. pana la achitarea datoriilor de catre dvs. Este indicat sa aveti o discutie cu dansii, eventual prin avocat, daca cu dvs. nu colaboreaza.

-editare citat integral-
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Ar trebui sa negociati, altfel insa puteti sa ii faceti o plangere penala. Totusi, nu stiu daca e buna calea razboiului direct...
Buna ziua, multumesc frumos de raspuns; in conditiile in care garantia pe care noi am platit-o la inceputul contractului, plus reparatile facute, care ii vor ramane acestuia acopera cu mult suma datorata. Faptul ca noi am pierdut un client din cauza ca dansul a schimbat incuietorile, si mai ales ca a intrat in spatiu, fara acordul nostru - conform contractului de inchiriere, noi o consideram un abuz. L-am sunat in ziua respectiva, si nu numai ca nu a raspuns, nici macar nu a catadixit sa sune macar a doua zi.
In aceste conditii nu aveti decat sa formulati actiune in instanta pentru recuperarea tuturor sumelor cu care ati fost pagubiti.

oanaciulei4 a scris:

Buna ziua, multumesc frumos de raspuns; in conditiile in care garantia pe care noi am platit-o la inceputul contractului, plus reparatile facute, care ii vor ramane acestuia acopera cu mult suma datorata. Faptul ca noi am pierdut un client din cauza ca dansul a schimbat incuietorile, si mai ales ca a intrat in spatiu, fara acordul nostru - conform contractului de inchiriere, noi o consideram un abuz. L-am sunat in ziua respectiva, si nu numai ca nu a raspuns, nici macar nu a catadixit sa sune macar a doua zi.

Eu spun sa va grabiti la o notificare in care il chemati sa negociati actiunea civila si/sau penala.

Alte discuții în legătură

Confiscare documente contabile loricazacu loricazacu Buna seara, Suntem o SC care isi desfasoara activitatea in spatiul inchiriat de la o alta SC in baza unui contract de inchiriere incheiat pe o perioada de 3 ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri danezu4 danezu4 Buna ziua, detin un spatiu comercial pe care l-am inchiriat cu contract de inchiriere inregistrat la fisc unei persoane juridice.Dupa o perioada de timp in ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere spatiu comercial wolf2006 wolf2006 Buna ziua. Am inchiriat un spatiu comercial intr-un centru comercial, acesta fiind incheiat pe 5 ani. Problema este ca nu mai fac fata cu cheltuielile si sunt ... (vezi toată discuția)