avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu putem intra în spațiul comercial (închiriat) al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu putem intra în spațiul comercial (închiriat) al firmei și nu ne putem recupera echipamentele, care valorează 40.000 de euro, pentru că proprietarul a schimbat încuietorile. Cum rezolvăm problema?

Buna ziua,

Am inchiriat pe firma un spatiu comercial, de la o persoana fizica. In aprilie anul curent am incetat activitatea firmei, insa am platit in continuare chiria pana in luna iunie inclusiv. In spatiul repspectiv detinem utilaje in valoare de 40000 de eur. In iulie proprietarul ne-a somat sa parasim spatiul si sa achitam lunile de chirie ramase si taxele aferente ( taxe care, dat fiind faptul ca firma nu a functionat nu ar fi trebuit sa fie). De asemenea ne-a anuntat pe whatsapp ca va intra in spatiu, indiferent daca noi vom fi de fata sau nu. I-am raspuns la somatie prin notificare ca suntem de acord sa parasim spatiul la final de august si ca, din calculele noastre, dat fiind faptul ca am platit o garantie generoasa, plus investiile facute - dovedite cu facturi atasate - nu suntem nevoiti sa mai achitam nici un leu in plus. Astazi am fost cu potentiali cumparatori ai firmei la spatiu si am avut surpriza sa nu putem intra; toate butucurile de la yale erau schimbate, iar aparatura din primul saptiu mutata in mijlocul camerei. L-am sunat sa vina de urgenta la spatiu insa nu binevoieste sa raspunda la telefon. Noi azi am pierdut un potential cumparator. Prin urmare, ce putem face astfel incat sa ne putem recupera echipamentele, conform notificarii? Multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:23, 10 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Daca nu ati semnat o incetare a contractului acesta este in continuare valabi in termenii in care a fost el redactat.2.Ca sa-si recupereze eventualele restante proprietarul trebuia sa apeleaza la instantele judecatoresti care eventual decideau intrarea firmei in insolventa si din vanzarea bunurilor firmei se achiatu restantele firmei.Ca sa nu pierdeti timp si banii incercati sa ajungeti la o intelegere cu proprietarul.Daca nu se poate luati legatura cu un avocat sa va invete ce sa faceti.Probabil ca ar fi bine sa chemati politia sa faca o constatare precum va este ingradit dreptul de a intra in spatiu(ar fi bine sa aveti contractul de inchiriere) si cu acest proces verbal sa il dati in judecata.Ar fi bine sa pastrati si datele potentialului cumparator care sa intareasca cele sustinute de dvs.De castigat sunt sigur ca o sa castigati dar in cat timp e greu de anticipat.
aveti deja divergente, cred eu, nerezolvate:
- cate luni de chirie acopera garantia generoasa de care vorbiti? ce acopera mai precis aceasta garantie conform contractului? s-ar putea sa nu acopere neplata chiriei;
- lucrarile de investitii sunt prevazute/ recunoscute in contractul de inchiriere? fiindca daca nu-s prevazute, ele vor putea fi recunoscute abia dupa acceptare sau judecata. in prezent ele sunt niste cheltuieli pe care dvs le-ati decontat si atat.
- samd
in consecinta, lipsa de comunicare permite ambelor parti sa-si ia masurile proprii si sa emita/ calculeze propriile pretentii.
reveniti la masa verde
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2019
adriandimitriu, utilizator
Cititi cu multa atentie contractul de inchiriere.

"Garantia" este stipulata in contractul de inchiriere ???
Aveti dovada platii acestei garantii ???
"Amenajarile" efectuate cat si contravaloarea acestora sunt stipulate in contractul de inchiriere ???

Este "contract de inchiriere" sau de "comodat" ???
Se intalneste, frecvent, si a doua varianta.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2019
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
Ori va adresati instantei civile,ori autoritatilor penale, retinand faptul ca procesul civil poate fi suspendat, in baza demersurilor de natura penala.( suspendarea , este, intr-adevar , una facultativa).

Exista posibilitatea ca, in baza unei plangeri penale, in sensul abuzului de incredere, sa va fie pune la dispozitie bunurile detinute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare documente contabile loricazacu loricazacu Buna seara, Suntem o SC care isi desfasoara activitatea in spatiul inchiriat de la o alta SC in baza unui contract de inchiriere incheiat pe o perioada de 3 ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri danezu4 danezu4 Buna ziua, detin un spatiu comercial pe care l-am inchiriat cu contract de inchiriere inregistrat la fisc unei persoane juridice.Dupa o perioada de timp in ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere spatiu comercial wolf2006 wolf2006 Buna ziua. Am inchiriat un spatiu comercial intr-un centru comercial, acesta fiind incheiat pe 5 ani. Problema este ca nu mai fac fata cu cheltuielile si sunt ... (vezi toată discuția)