avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pfa - cheltuieli deductibile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pfa - cheltuieli deductibile

Am o mare rugaminte: poate cineva sa-mi explice daca este corect ca, in cazul unei PFA, toate cheltuielile legate de intretinerea propriei locuinte (curent, gaze, impozit anual, telefon fix, internet) pot fi deductibile (inregistrate in registrul de plati ca si cheltuieli) chiar daca pe factul respectiva este specificat doar numele, nu PFA Popescu (de exemplu)? Mai exact fara sa merg la toate aceste institutii si sa fac schimabrea din persoana fizica in PFA? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 22:28, 27 Noiembrie 2009
da se poate fara sa schimbati denumirea in PFA
parerile sunt impartite, dar noi credem ca aceste deduceri se pot face fara nici un fel de probleme deoarece, pfa-ul (persoana fizica autorizata) traieste chiar din veniturile realizate din activitatea desfasurata.Se pot deduce orice fel de cheltuieli si mai ales daca sediul social al PFA este adresa persoanei respective.
Prin contractul de comodat trebuie sa stabilti cotele aferenete PFA si numai pe acelea aveti dreptul sa le deduceti ( exemplu, pentru o camera din doua , cota de deducere este 50%)
Aceasta cota se aplica la cheltuielile cu intretinerea la bloc, electrica , gaz.
Pentru telefon si fix si mobil va trebuie contract separat pe PFA
Chair daca chitanta nu e pe numele PFA studiati OMFP 1040 / 2004 la art 52 se face vorbire de un centralizator al cheltuielilor nedeductibile , acolo vor fi prinse diferetele de 50% din cazul mentionat .
Chiar daca nu este necesar o specializare pentru a va tine singura contabilitatea , daca nu va descurcati apelati la un contabil sau o cunostinta.
Contabilitatea in partida simpla uneori mai da batai de cap, nefiind chiar asa de "simpla" .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa catalincc catalincc Buna ziua, Sunt in curs de autorizare ca PFA, m-ar interesa daca exista o limta a cheltuielilor deductibile si in ce act normativ as putea sa o gasesc (am ... (vezi toată discuția)
Limita cheltuieli utilitati adrianadamian09 adrianadamian09 Locuiesc cu sotul si 2 copii majori intr-o casa la curte compusa din 4 camere, casa care este si sediul meu social ca PFA. In fiecare luna facutez ca PFA ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli la pfa suciu_diana suciu_diana Buna ziua, stiu ca in baza unui contract de comodat pot deduce 1/3 din cheltuielile imobilului unde PFA-ul isi are sediul. Din pacate nu stiu: - baza ... (vezi toată discuția)