avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Condiții minime de calitate in constructie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Condiții minime de calitate in constructie

Buna ziua, am câteva întrebări legate de obligațiile pe care le are un constructor al blocului in care locuiesc,
as dori sa vă întreb următoarele:
- exista un set minim de caracteristici sau dotări pe care un bloc trebuie sa le aiba ? De ex. un instalator mi-a atras atenția că nu avem instalat un dispozitiv care se atașează la sfârșitul coloanei de evacuare că sa nu refuleze mirosul in apartamente, nu a făcut copertina de intrare în bloc, etc..
- cum pot face o asemenea lista și cum pot să îl fac pe constructor sa o respecte ?
- cărui for mă pot adresa că acest constructor sa fie verificat, face lucrări slabe calitativ și nu își respectă obligațiile.
- obligația de construcție a locului de gunoi menajer apare în schiță blocului, este obligația constructorului să îl facă ?

Știu că sunt cam multe dar e un cadru mai general și nu știu unde mă pot adresa.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: niculinacozac , utilizator 15:53, 28 Mai 2020
Vedeti Legea nr. 10 din 18 ianuarie 1995 privind calitatea în construcții
[ link extern ]
Buna ziua,
In mod normal constructorul trebuie sa respecte proiectul tehnic verificat de catre verificatori atestati de proiecte. Acesta ar trebui sa se afle in Cartea Constructiei, care se preda in cazul unui bloc Presedintelui Asociatiei de Proprietari. In mod normal, fiecare constructie are dotarile pe care le-a prevazut proiectantul prin proiect , nu sunt constructii tipizate, iar instalatiile sunt si ele de mai multe tipuri, in functie de viziunea proiectantului. Pentru a verifica daca constructorul si-a indeplinit obligatiile in intregime fata de dvs., ar trebui vazut proiectul aprobat .
De reclamat calitatea lucrarilor si eventualele lipsuri in cazul in care sunteti convins ca erau in obligatia constructorului, o puteti face la Inspectoratul Judetean in Constructii sau daca suteti din Bucuresti la Inspectoratul Reginal in Constructii Bucuresti Ilfov.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect instalatii sanitare Almaris Almaris As avea rugamintea sa ma indrumati in cazul in care ati facut demersuri pentru obtinerea proiectului de instalatii sanitare ale imobililului(blocului) unde ar ... (vezi toată discuția)
Apartament nou cu multiple probleme MagiranL MagiranL Am, cumparat un apartament in Drm Malu Mierii si ma confrunt cu mai multe probleme: - nu exista parcare, stiu ca legea obliga constructorul - nu a respectat ... (vezi toată discuția)
Constructii/garantii rebell_rose rebell_rose Buna dimineata! Unui bloc construit in anul 2008 si dat in folosinta in 2009, a inceput sa-i cada fatada. In apartamente locatarii au mucegai ( an de an au ... (vezi toată discuția)