avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare gr 1
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare gr 1

Buna ziua.In urma recalcularii pensiei potrivit art 169(2) din legea 263/2010,incepand cu 1.07 2019 am primit pensia marita.Pe decizia de pensie mai scrie ca incepand cu 01.10.2018,valoarea punctului de pensie cat si pensia sunt marite.DE CE nu am dreptul sa primesc retroactiv banii din perioada 01.10.2018-01.07.2019?cei de la CJP,spun ca nu am acest drept,s-a majorat pensia,dar nu am de primit din urma.Imi puteti da un sfat va rog?va multumesc anticipat,mult succes in activitatea dvs.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:55, 27 August 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa primiti toate diferentele incepand cu octombrie 2018 asa cum este facuta mentiunea in decizie.
Variante:
-Mergeti in audienta la directorul executiv pentru a cere lamuriri.
-Depuneti o cerere in care cereti ca decizia nr......., din ziua,...., luna.... si anul... sa fie pusa in plata incepand cu octombrie 2018 asa cum spune clar, legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctaj suplimentar pentru perioada lucrata in grupa ii de munca bobeicaalin bobeicaalin Buna ziua, Vreau si eu sa ma lamureasca cineva daca tatal meu care a iesit la pensie(de invaliditate) in anul 2005 va primii vreo marire anul acesta pentru ... (vezi toată discuția)
Cand se recalculeaza pensia de gr 1 si gr.2 si cand intra in plata.precizez .ca sunt in pensie din 01 ian.2016. Dragut Constantin Dragut Constantin Conform noi legi a pensiilor adoptata in 2018 PENTRU gr .1 si a gr.2 de munca trebuia .ca DIN ACEASTA luna sa primim pensiile recalculate . Se va face platile ... (vezi toată discuția)
Cand voi beneficia de prevederile legii nr. 221/2018. imparatulcel imparatulcel Gen:masculin Data nasterii:14.10.1951 Stagiul de cotizare:29 Alte date:stagiu complet, mecanic de locomotiva, CFR. Intrebare: Buna seara. Am primit ... (vezi toată discuția)