avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continuare acelasi CIM al unui salariat care se va ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continuare acelasi CIM al unui salariat care se va pensiona pentru limita de varsta

Buna ziua,
Am un salariat care peste cateva luni va implini varsta de pensionare pentru limita de varsta . Firma are nevoie de el in continuare. Pot sa merg in continuare cu acelasi CIM - cu acordul conducerii - dupa ce primeste decizia de pensionare ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:08, 13 Mai 2020
Codul Muncii
art.56
...
(4) Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

In speta, ceea ce vreti dvs se poate numai daca este respectat textul de mai sus.
Acest text de lege este din codul administrativ și de aplica funcționarilor publici. codul muncii art 53 este mai favorabil
@ Marinela Matei

Postati textul de lege la care faceti referire dvs. sau recititi cele doua acte normative inainte de a face o astfel de afirmatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar pe post de ... Câmpean Clara Câmpean Clara Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar pe post de bîbliotecar si de curând am primit decizia de pensionare la limita de varsta. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Cumul salariu cu pensie - angajat la societate privata aurorapetre aurorapetre Buna ziua, Conform Codului Muncii, articolul 53, aliniatul 4 (adaugat prin Legea 93/2019), « Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data ... (vezi toată discuția)
Continuare activitate dupa implinirea varstei de pensionare alina75 alina75 Bună ziua! Un angajat dîntr-o institutie publică, bărbat, va împlini cumulativ vârsta de pensionare și stagiul de cotizare în iulie 2020. Dacă nu ... (vezi toată discuția)