avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continuare activitate dupa implinirea varstei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continuare activitate dupa implinirea varstei de pensionare

Bună ziua!
Un angajat dîntr-o institutie publică, bărbat, va împlini cumulativ vârsta de pensionare și stagiul de cotizare în iulie 2020. Dacă nu dorește să iasă la pensie ci să își continue activitatea, poate face asta în baza art.56 al.4 din Codul Muncii?
Dacă da, cum se procedează? va continua în baza aceluiași contract?
Cel mai recent răspuns: alina75 , utilizator 15:03, 13 Iunie 2020
Potrivit textului de lege, pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

Activitatea va continua in baza aceluiasi c.i.m.
Multumesc frumos!
De la compartimentul normare-salarizare ni s-a spus că la data împlinirii cumulative a vârstei si a stagiului de cotizare, tb să ii încetăm c.i.m.-ul.
Dar art.56 al.4 din Codul Muncii se aplică în toate domeniile de activitate, nu?
Doar că angajatorul poate fi de acord sau nu cu cererea salariatului.
Eu așa înțeleg...
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2020
alina75, utilizator
art.56 alin.4 din Codul Muncii se aplică în toate domeniile de activitate. Intr-adevar, legea mentioneaza expres "cu aprobarea angajatorului".
MUltumesc mult!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit ... necula_calita necula_calita Buna ziua. Va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , am un termen in care sa anunt angajatorul de ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea salariatelor de a-si continua activitatea dupa indeplinirea cumulativă a condițiilor de pensionare Artemiza Bcuculeu Artemiza Bcuculeu Buna ziua. OUG 96/2018 a modificat art. 56 al. (1) lit.c din Codul Muncii, cu privire la optiunea salariatelor de a-si continua activitatea si după ... (vezi toată discuția)