avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... BRD si CECBank au furat banii tatalui meu! Ce pot face?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

BRD si CECBank au furat banii tatalui meu! Ce pot face?

Acum 15 ani tatal meu a depus o suma in euro la BRD intr-un cont/depozit la termen cu reinnoire automata si capitalizare a dobanzii.
A deschis si la CECBank un depozit la termen cu reinnoire automata si capitalizare a dobanzii, pe un carnet de economii.
Nu a accesat nici unul dintre depozite, pastrand banii pentru "urgente".
Eu sunt singurul imputernicit pe ambele conturi.
Revenind recent in tara, am fost rugat de tata sa verific depozitele si valoarea dobanzii acumulate.
La BRD depozitul la termen in euro NU mai exista. Banca mi-a aratat niste hartii cu istoricul contului, care apare in evidentele lor pana acum 2-3 ani, apoi...dispare?! NU este lichidat, NU este transferat la alta banca... doar dispare. Nu mi s-au dat explicatii, mi s-a spus doar ca...nu mai e ?!
Nici la CECBank NU mai exista banii. Carnetul de economii, care e tiparit, are 12 file cu cate un depozit constituit pe fiecare fila. S-a pretins ca ar fi fost lichidat depozitul de pe prima fila, dar nu s-a putut justifica disparitia si a celorlalte 11 depozite/sume. NU mi s-au putut arata acte justificative, semnaturi etc..
Nu exista rude/alte persoane care sa fi putut accesa conturile respective, singurele persoane autorizate fiind eu si tatal meu. Eu traiesc in Australia din 2000, iar tata e imobilizat la pat de peste 10 ani.
Ce am de facut in aceste conditii in care 2 banci din Romania au comis fraude deosebit de grave, furandu-i tatei banii?
Unde sa ma adresez si cum sa procedez?
Orice sugestie sau ajutor sunt binevenite, eu nu mai sunt familiarizat cu legislatia actuala din tara.
Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
inestimabilul, utilizator
Cel mai recent răspuns: inestimabilul , utilizator 16:00, 29 August 2019
In situatia expusa de dvs., aveti o singura varianta: sa apelati la un avocat in vederea inceperii demersurilor de recuperare a sumelor: notificari catre banci, analizare raspunsuri si in ultima instanta actiune in instanta.

Multumesc pentru sugestie, voi incerca sa gasesc un avocat. Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Brd si cecbank au furat banii tatalui meu! ce am de facut? inestimabilul inestimabilul Acum 15 ani tatal meu a depus o suma in euro la BRD intr-un cont/depozit la termen cu reinnoire automata si capitalizare a dobanzii. A deschis si la CECBank ... (vezi toată discuția)
Raiffeisen bank mi-a lichidat unilateral depozitele la ei, mi-a ... Alo2016 Alo2016 Raiffeisen bank mi-a lichidat unilateral depozitele la ei, mi-a blocat cardul si conturile si m-a obligat sa-mi inchid conturile si sa plec de la ei, fara ... (vezi toată discuția)
Modificare dobanda - depozit bancar cu dobanda fixa, cu capitalizare la termen Aleku Aleku Buna ziua, Am un depozit bancar, cu dobanda fixa si capitalizare la termen, cu reinoire automata, deschis in 2013. Contractul a fost incheiat la o ... (vezi toată discuția)