avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Modificare dobanda - Depozit bancar cu dobanda fixa, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Modificare dobanda - Depozit bancar cu dobanda fixa, cu capitalizare la termen

Buna ziua,

Am un depozit bancar, cu dobanda fixa si capitalizare la termen, cu reinoire automata, deschis in 2013.

Contractul a fost incheiat la o dobanda fixa de 4,7%/an. Dupa 6 ani, am observat ca dobanda a devenit de 1%.
Intr-adevar, in cauzele contractuale, scrie ca contractul se reinoieste automat la dobanda din momentul reinoirii contractului, DAR banca nu are obligatia ca in acel moment sa ma instiinteze ca contractul a fost reinoit, ba mai mult, s-a modificat si dobanda?

Daca banca ma anunta si nu imi convenea dobanda, puteam sa ma indrept catre alte servicii sau institutii bancare mai convenabile.

Se poate face ceva in situatia asta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:59, 30 Octombrie 2019
Nu puteți face nimic în privința dobânzii de la reînnoirea contractului. Cu banii puteți face ce doriți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de administrare depozit bancar tea_florescu tea_florescu Buna ziua, in anul 2010 am constituit un depozit bancar de 10000 lei la o banca din tara. In septembrie 2015 am primit un mail de la banca prin care imi face ... (vezi toată discuția)
Dobanda diferita de contract Ciprian23071 Ciprian23071 Buna ziua, Am accesat un imprumut cu un an si jumatate in urma de la o banca din Romania. Conform contractului trebuia sa incasez salariul la ei iar primele 3 ... (vezi toată discuția)
Impozit venituri din dobanzi patipatason patipatason buna ziua o microintreprindere care a facut un depozit pe 3 luni cum impoziteaza dobanda primita (am inteles ca banca nu retine impozit la depozite deoarece ... (vezi toată discuția)