avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Raiffeisen bank mi-a lichidat unilateral depozitele la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Raiffeisen bank mi-a lichidat unilateral depozitele la ei, mi-a ...

Raiffeisen bank mi-a lichidat unilateral depozitele la ei, mi-a blocat cardul si conturile si m-a obligat sa-mi inchid conturile si sa plec de la ei, fara nicio justificare. Eram client la ei de 6 ani. In urma cu cativa ani, cand Raiffeisen nu mai permitea depozite in euro, mi-am mutat sumele in euro la alte 2 banci, care ofereau dobanzi simbolice, dar macar ofereau ceva. In 2022, cand Raiffeisen a inceput din nou sa permita depozitele in euro, am readus acei banii la ei in conturi si am facut depozite. Mi-au cerut documente justificative pentru sursa banilor, dar nu am avut ce sa le ofer, pentru ca nu erau bani nou castigati, ci aceiasi bani pe care ii avusesem la ei. in urma cu cativa ani. Pot sa ii actionez in judecata pentru daune morale si pentru ca mi-au inchis depozitele fara nicio justificare?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:32, 9 August 2023
Banca va trimis vre-o notificare în acest sens, cu motivul desființării depozitelor`?

Dacă termenul contractual a expirat, depozitele se desființaeză automat la termen, iar banii sunt transferați în contul curent.

Nu cred că veți avea câștig de cauză dacă vă veți adresa instanței, ci doar veți cheltui foarte mulți bani pe proces.
Când ați depus banii la bancă ați semnat un contract cu banca. Ce scrie în acel contract`?
L-ați citit cu atenție`?

Pe baza acelui contract banca la scadență va desființat depozitele.
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2023
Dapix, utilizator
@Dapix
Contractele de depozit erau pe termen de 12 luni iar ei mi le-au lichidat singuri dupa 5 luni, e adevarat cu dobanda calculata la zi. Notificare au trimis dar nu am primit-o fiind in concediu. Am primit-o in agentie in ziua inchiderii conturilor dar nu era niciun motiv. Asta ma irita cel mai mult, chiar fac ce vor ei si cand vor cu banii oamenilor?
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai simplu și fără stres, depuneți banii în depozit la altă bancă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog comcris comcris va multumesc dar as vrea sa precizez ca am facut un imprut la raiffeisen bank in euro si apoi am facut refinantare in lei la alta banca ptr achitarea ... (vezi toată discuția)
Brd si cecbank au furat banii tatalui meu! ce am de facut? inestimabilul inestimabilul Acum 15 ani tatal meu a depus o suma in euro la BRD intr-un cont/depozit la termen cu reinnoire automata si capitalizare a dobanzii. A deschis si la CECBank ... (vezi toată discuția)
Brd si cecbank au furat banii tatalui meu! ce pot face? inestimabilul inestimabilul Acum 15 ani tatal meu a depus o suma in euro la BRD intr-un cont/depozit la termen cu reinnoire automata si capitalizare a dobanzii. A deschis si la CECBank ... (vezi toată discuția)