avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cu uzufruct viager

Buna seara, parintii mei vor sa ii lase casa in care locuim cu toti , problema este ca tata mai are un copil din alta casatorie de care nu se stie nimic .Intrebarea este daca se face contract de vanzare cumparare cu uzufruct trebuie declarati bani prin banca ( valoarea casei evaluata de Evaluator).
Ce varianta ar mai fi ca sora mea vitregă sa nu beneficieze de aceasta casa. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 08:46, 28 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
la orice vânzare, sumele peste 50.000 lei se pot plăti doar prin bancă.
sora vitregă are aceleași drepturi la moștenirea tatălui ca și Dvs.; orice donație sau testament vor putea fi reduse dacă îi încalcă rezerva succesorală.
astfel, vânzarea este opțiunea cea mai bună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate testament de mostenire, buna ziua tatal meu inainte ... Anamaria37cismaru Anamaria37cismaru Valabilitate testament de mostenire, buna ziua tatal meu inainte sa moara ia facut mamei noastre testament pt toata mostenirea ,noi suntem trei frati , iar ... (vezi toată discuția)
Testament sau donație? Adelina.M.H. Adelina.M.H. Testament sau donație Tatăl este recăsătorit. Înainte de recăsătorie detinea un apartament. Suntem doua surori și vrea să ne lase apartamentul după ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)