avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vrem să cumpărăm un apartament pentru cei doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vrem să cumpărăm un apartament pentru cei doi copii, din care unul cu probleme de retard psihic. Cum ar trebui să facem ca să nu fie probleme când vor dezbate succesiunea după noi?

Supun atentiei dumneavoastra, urmatoarea situatie in care ma aflu, dorind a va cere sfatul sau parerile dumneavoastra.
Am doi copii: - o fata cu handicap grav, permanent(retard psihic), care are varsta de 34 de ani si care nu este casatorita, fiind in intretinerea noastra, a parintilor. Mentionez ca sotia este si tutorele ei legal, conform cerintelor in vigoare.
- un baiat sanatos, cu varsta de 30 de ani, inca necasatorit, care lucreaza pentru un salariu bunisor, in alta localitate - Bucuresti.
As dori sa cumpar un apartament in Bucuresti, de care sa poata beneficia ambii copii. Avand in vedere problemele fetei, dar in acelasi timp nedorind sa-i pun o povara in plus baiatului, as vrea sa stiu cum ar fi mai bine sa procedez. Mentionez ca intentia noastra este sa o putem lasa pe fata in siguranta, dupa moartea noastra, a parintilor, fara a-i crea probleme suplimentare baiatului, care probabil isi va intemeia propria familie. Deasemeni, mai precizez ca mai avem un apartament in alt municipiu, pe care l-am donat oficial baiatului.
Tinand cont de faptul ca fata nu are discernamant, deci la posibila dezbatere a mostenirii ar aparea situatii critice, va intreb cum ar fi mai bine: sa trec apartamentul pe numele nostru, al parintilor, pe numele fetei, pe numele baiatului, sau exista alte posibilitati mai bune(sa fie ambii copii coproprietari), sau altele?
Ultima modificare: Joi, 29 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Toaderas , utilizator 08:01, 29 August 2019
Puteti încheia un contract de întreținere.
Ii transmiteti imobilul fiului dvs, în schimbul obligației de a-și întreține sora pana la deces.
Va multumesc mult pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii intre o minora (13 ani) si un baiat (16 ani) - ce urmari poate avea in caz de esec? Cristia10 Cristia10 As dori un sfat in urmatoarea situatie (a unor cunostinte): Fata (virgina) - 13 ani a intretinut relatii sexuale cu un baiat de aprox 16 ani (neimpliniti) in ... (vezi toată discuția)
Sarcina la 15 ani mariamagdalena178 mariamagdalena178 Buna ziua. Fata mea in varsta de 15 a rămas însărcinată cu prietenul ei de 19 ani. Chiar daca are aceasta vârsta este un băiat iresponsabil. Ce putem ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare imobil cu clauza de intretinere viky56 viky56 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problea: Am o verisoara de 75 ani care are o fata cu grad de handicap grav in varsta de 45 de ... (vezi toată discuția)