avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am împuternicit pe cineva să-mi vândă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am împuternicit pe cineva să-mi vândă apartamentul, dar am motive să bănuiesc că nu voi vedea prea curând banii. Ce pot face?

Buna ziua! Eu sunt plecata din tara si am imputernicit pe cineva, o ruda, sa-mi vanda apartamentul. Acum am motive sa banuiesc ca nu voi vedea prea curand banii de pe apartament. Ce pot face? Pot anula cumva imputernicirea? Sau ar trebui sa vin in tara cand se semneaza actele la notariat? Am inteles ca banii din vanzare ii vor intra rudei mele in cont, urmand ca apoi sa imi transfere mie banii, in contul meu din tara unde locuiesc.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:12, 30 August 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă vânzarea nu a fost încheiată, puteti revoca procura printr-o declarație, dar tot la Consulat.
Sau, puteti veni dvs personal, la vânzare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imputernicirea se poate revoca oricand tot acolo unde ati facut-o. In alta imputernicire puteti scrie ca suma din vanzare se vireaza in contul "xxxx" al dumneavoastra iar ruda isi poate retine suma de yyy lei din vanzare. Notarul e obligat sa respecte cerinta ca suma sa fie virata in respectivul cont. Fara aceasta dovada nu va valida tranzactia.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament fara proprietar prezent si fara nici un fel de imputernicire Mónica Santa Mónica Santa Am nevoie de sfatuire in urmatoarea situatie: Am un apartament in vanzare iar cumparatorul e un baiat care ofera 30% economii din contul mamei sale iar ... (vezi toată discuția)
Plata in banca in numele altei persoane ? exista un contract ... Adriana68 Adriana68 Plata in banca in numele altei persoane ? Exista un contract de vanzare cumparare intre o ruda si mama mea. Mama mea cumpara partea rudei ( teren si casa ) Eu ... (vezi toată discuția)
Incheiere promisiune bilaterala de vanzare cumparare in lipsa cumparatorului mdutan mdutan Doresc sa semnez la un notar o promisiune bilaterala de vanzare - cumpararea a unui imobil pe care il detin. Problema este ca promitentul cumparator nu este ... (vezi toată discuția)