avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 196/2018
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 196/2018

Buna ziua,

Exista vreo posibilitate sa se renunte in mod legal la anumite cheltuieli repartizate pe cota-parte indiviză de proprietate de exemplu prin vot la nivel de asociatie?
Am citit legea, insa nu mi se pare logic sa platesc mai mult pt cheltuielile comune doar pentru ca am o suprafata mai mare, deoarece nu beneficiez de acele servicii mai mult decat ceilalti locatari: curatenie pe scara, lift, electricitate comuna, cheltuieli pentru reparatii, vidanja etc.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 29 August 2019
AndreeaD03, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:04, 29 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e chiar asa, aveti un drept de vot mai mare decat alti proprietari:

Art.49
(3)....
b)pentru hotararile cu privire la stabilirea fondurilor pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar, membru al asociatiei, are o pondere egala cu cota-parte indiviza din proprietatea comuna;

Daca ati detine mai multe apartamente puteti avea "puterea" in anumite situatii.
Parerea mea este alta:
1. Asa este stipulat in legislatie si puteti modifica ceea ce ziceti, doar modificand Legea.
2. Ceea ce zice @latka, se refera doar si numai "stricto" - cu privire la stabilirea fondurilor pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar, membru al asociatiei, are o pondere egala cu cota-parte indiviza din proprietatea comuna;

Daca ati detine mai multe locuinte in condominiu, votul dvs.intr-0 eventuala AG ar fi doar unul - asta pentru a le peste nas domnilor dezvoltatori cara pana sa-si vanda toate locuintele, "taiau si spanzurau" prin asociatii, ca deh, il aveau mai multe voturi (legislatia veche).

Asadar doamna, aveti o locuinta cu o sup. utila mai mare, as. prop. va calculeaza si repartizeaza costuri mai mari la aceste capitole. Asa este prevazut, da? Ca dvs. nu gasiti logica, asa este. Nici unii dintre noi nu intelegem si?
Adunarea generala nu detine autoritatea si competenta sa dispuna hotarari contrare dispozitiilor in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar cu 50% din condominiu are puterea sa voteze in adunarea ... GIGI2109 GIGI2109 Proprietar cu 50% din condominiu are puterea sa voteze in Adunarea Generala cu 50% din voituri ? (vezi toată discuția)
Fonduri de investitii asociatie proprietari pentru modernizare,reabilitare Mihaflorica Mihaflorica Conform art 25 alin.1 lit.b din Legea 230/2007):\\"\' pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de investiţii pentru consolidare, reabilitare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! Întrebare despre votul in asociatia de proprietari IonIoanaAnca IonIoanaAnca Buna ziua! Am urmatoare întrebare despre votul in asociatia de proprietari. Legea 196/2018 actualizată la 2022, la art 49 spune: Articolul 49 (3) Pentru ... (vezi toată discuția)