avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atribuțiile fisei postului sunt proprotionale normei?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atribuțiile fisei postului sunt proprotionale normei?

Sunt administrator financiar 0,5 norma învățământ preșcolar de stat și neexistând secretar în unitate am pe lângă atribuțiile de contabil și viza de cfp atribuții de resurse umane: intocmesc decizii încadrare pt angajați, intocmesc contracte de munca, transmit revisal, întocmesc anunțuri de angajare pentru ca îmi cere directorul, întocmesc statele de personal de plata și le și vizez cfp + partea financiar contabila. Sincer nu mai sunt dispusa sa stau moca peste program pentru a îmi finaliza tot ce directorul considera ca eu trebuie sa le fac. Va rog sa ma ajutați pentru ca nu știu cum sa pun problema sa nu întru în conflict cu directorul și cum sa fac sa ma pot încadra în cele 4 ore pe zi. De un an de zile am revenit din concediu creștere copil și nu am primit fisa postului... Fisa p. veche, fiindcă m am plâns ca nu mai întocmesc decizii, mi a făcut fisa postului și mi a scris în ea ca le întocmesc. Precizez ca dir este degrevat de norma, deci este pontat 8 ore la munca fără sa fie și la grupa la copii și ar putea sa mai îmi preia din atribuții, mai ales ca sunt și în incompatibilitate sa și întocmesc și sa și vizez cfp.dar degeaba ma plâng ca nu ma încadrez căci mi se spune ca nu sunt suficient de eficienta și am știut pe ce post am venit și ea nu are de unde sa știe cum încadrez eu angajații ca e treaba de contabil.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 30 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
.....
b) să stabilească atribuţiile corespunzătoare fiecărui salariat, în condiţiile legii;
c) să dea dispoziţii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalităţii lor;
....

2. Salatiatul incadrat cu timp partial de munca are interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

3. HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor
art.7
...
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal- de exemplu,fisa postului -, in termen de 15 zile lucratoare de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata pentru conformitate cu originalul de catre reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator.
.....

4. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! semnarea contractelor de achizitie publica Alex0804 Alex0804 Cine trebuie (este obligat) sa semneze contractele de achizitie publica intr-o institutie(spital). Comitetul Director este format din Dir. General, Dir. ... (vezi toată discuția)
Delegare de atributii mariacristi mariacristi Lucrez intr-o institutie publica si mi-a fost trecut in fisa postului ca preiau atributiile sefului de serviciu când acesta este plecat, insa nu a fost ... (vezi toată discuția)
Fisa postului vittoriovito vittoriovito Ce poate face un angajat la o societate privata angajat pe o perioada nedeterminata, cu un salariu minim pe economie, ca si agent de vanzari, dar care face ... (vezi toată discuția)