avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Întreținere după divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Întreținere după divorț

Bună ziua, povestea mai pe scurt este așa....
Mama mea este căsătorită de 18 ani cu tatăl meu vitreg. 18 ani grei cu bătăi, certuri etc
Pe parcursul celor 18 ani mama s-a îmbolnăvit și de astm bronșic cronic și de prin 2011 nu mai poate lucra și nici pensie nu are pe caz de boală.
Viața ei cu tatăl meu vitreg e la fel doar că nu o mai bate.
Ea ar divorța dar, neavând un venit al ei nu prea poate deoarece nu ar avea cum să îi susțină pe ceilalți doi frați ai mei.
Întrebarea e dc ea ar putea beneficia se o pensie de la soțul ei dc divorțează de el ?? Deoarece cam tot din cauza lui s-a îmbolnăvit pt că a mers la lucru la spălătorii de mașini ca să îi închidă gura deoarece tot timpul îi scotea ochii că el o întreținea ceea ce face și acum.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:38, 30 August 2019
Poate solicita pensie de întreținere, cf art 389, alin 2 Cod Civ!
Totodată, va solicita pensie de întreținere de 1/3 din venituri pt cei doi minori!
Totatul pensiei nu va putea depăși jumătate din veniturile soțului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa majorat Izuko Izuko Buna seara, Am 19 ani si de 5 ani traiesc in strainatate cu tatal meu si cu mama mea vitrega. Tatal meu este casnic, deci nu are niciun venit, iar ... (vezi toată discuția)
Buna am 19 ani, i-am facut in august vreau sa plec de acasa in ... felicity76 felicity76 Buna Am 19 ani,iam facut in august Vreau sa plec de acasa in alt oras,am motive intemeiate si foarte bine argumentate,motivul este ca nu ma inteleg bine cu ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma cu un sfat hacman hacman Buna seara Va expun o problema care nu stiu cum s-o depasesc, va rog sa ma ajutati cu un sfat. De multe ori am fost ajutata de dv asa ca acum va multumesc ... (vezi toată discuția)