avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dat curs unui anunț de vânzare casă în rate de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dat curs unui anunț de vânzare casă în rate de pe OLX, dar după un an și două luni de plată nu avem niciun act pentru banii cheltuiți. Ce se poate face în caz că am fost escrocați?

Buna ziua,
Anul trecut in luna iunie am gasit un anunt pe olx cu " Vanzare casa in rate -10.000 euro" la 25 km. de Bucuresti.

Placandu-mi foarte mult viata in natura si faptul ca nu aveam destul spatiu intr-un apartament de 2 camere, in care locuiam sotul meu, eu, fiul meu major si mama persoana cu handicap ( cu boala Alzeihmer, care dormea in bucatarie), am hotarat sa plecam la casa cu curte. - deci eu, sotul meu si mama, iar fiul.meu sa aibe grija de apartamentul de la bloc.

Proprietarul curtii ne-a primit foarte bine cu "rata: de 200 euro plus investitii in termen de 5 ani, aceasta a fost intelegerea verbala initiala, dar a amanat incheierea unui precontract cu un an, deoarece a spus ca vrea sa ne cunoastem, ca nu baga in curte pe oricine.

Mentinez ca in aceasta perioada de 1 an si 2 luni, au mai locuit fara acte inca 3 familii, deoarece are mai multe corpuri de casa cu o curte de aproape 1 ha. Intre timp 2 familii au plecat nu in relatii foarte bune, iar momentan mai locuim in curte 2 familii si proprietarii.

Binenteles ca dupa un 1 an am ridicat problema, intocmirii unui act....precontract, dar a refuzat, sunandu-ne ca nu ne da nimeni afara...

Eu si sotul meu intre timp am facut foarte multe invesyitii cumparand: frigider, aragaz, masina de spalat, 4 butelii( folosim la soba), soba, reparat acoperis, largit fosa, instalatie bucatarie, zugravit casa, curatenie pe terasa ( unde am mutat cu sotul meu 2 tone de pietre) ......etc.

Deci dupa calculele nostre, cheltuielile intr-un an si jumatate au fost: 200 eur0 "rata" + 200 euro utilitati plus transport + 200 euro investitii ( aproximativ, poate mai mult) = 7200 euro paguba.

In prezent venind iarna, am calculat catrebuie sa mai facem o investie de 6000-7000 lei, in caldura casei ( gen placare, centrala, 2 usi), dar nu avem nici o siguranta, de aceea l-am anuntat pe proprietar ca vom pleca la 15.09. si vom reveni la 01.04.2020,

Binentes ca acesta s-a suparat foarte tare spunand cu nu aceasta a fost intelegerea si ca va pleca si el la Bucuresti si va lasa usile dechise si nu va raspunde pentru nimic.

Stim ca se poate face reclamatie la fisc, dar putem face si la politie sau in tribunal, va rog sa-mi dati un raspuns, deoarece noi bazandu-ne pe ceea ce ni s-a spus de la inceput am favut o schimbare majora in viata nostra: sotul s-a chinuit cu naveta in fiecare zi, banii cheltuiti si mama cu handicap care se obisnuise la curte....deci nu stiu ce sa facem.

Va multumesc din suflet pentru sfaturi.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înainte de a lua astfel de hotărâri era bine sa consultați un avocat sau un notar care v ar fi sfătuit corespunzător.Din punctul meu de vedere s ar putea solicita contravaloarea investițiilor realizate .În lipsa unui antecontract nu puteti obtine o hotărâre care sa tina loc de titlu,O plângere penală durează ani și nu se stie cum se soluționeze.Ati pierdut bani dar spuneti o rugăciune ca nu ati pierdutt și imobilul din Bucuresti .Mergeți la un av astfel de probleme nu se rezolva cu sfaturi pe net.
Nici nu inteleg cum v-ati gandit sa va mutati intr-un imobil fara un contract. Nu m-as mira sa fi platit chirie lunara si nu rate...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu inteleg cum ati putut plătii lunar o suma de bani,care nu este mica,unui necunoscut pe care l ati gasit pe.olx,si ati investit si intr o casa care.nu va apartine legal?

Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
Daca nu ati primit chitanta ,CA ati day banii, nu faceti absolut nimic.Orice Suma Mai mare de 250 lei se dovedeste numai cu chiatanta.Si cum ati platit- utilitatile apa si lumina!?Pe numele cui si de ce!?
Tot ce- ati cumparati,pe numele cui sunt!? Daca sunt pe Al dvs.Obligatoriu le luati.Trebuie sa incheiati ,contract de vanzare Cumparate, cu Plata in rate si sa vadea obligatoriu chitanta la fiecare rata.Si vreo 2 martori ,cu care sa aratati, CA ati avut intentia de a cumpara casa, nu de a sta cu chiirie.Mai explicati odata cu martori altii decat fam.ca vreti sa cumparati casa, si trimiteti notificare sa incheie de indata c/v/c cu Plata in rate

Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uneori, primim ceea ce merităm. Si escrocii de aici se hrănesc, din ignoranța oamenilor.

Alte discuții în legătură

Achizitionare casa in rate direct de la proprietar,ce trebuie sa am in vedere in legatura cu actele mikaelaaaa mikaelaaaa Buna seara,locuiesc in casa respectiva cu chirie de 3 ani si proprietarul mi -a propus daca doresc sa cumpar casa in rate de la el.doreste 10 000 euro avans si ... (vezi toată discuția)
Posibilități și condiții de întocmire a unui act de participare cu bani, după cumpărarea unui imobil, mamă cu o cotă de bani+ fiu și noră proprietari în acte. serrafima serrafima Bună ziua, vă rog să mă ajutați într-o problemă vitală, v-o relatez mai jos, scuze pentru detaliere, o fac pentru o înțelegere mai bună. În anul ... (vezi toată discuția)
Divort casatorie raului17 raului17 daca casa e pe numele mamei si e decedata nu am facut succesiunea suntem 3 mostenitori ce drept prin casatorie are dreptul sotul meu avem 25 de ani de ... (vezi toată discuția)