avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacordare Bonus de performanța
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacordare Bonus de performanța

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia cu care ma confrunt. Am demisionat de curand de la firma la care eram angajata, din motivul neachitării integrale a bonusului de performanța. Bonusul nu este stipulat in CIM, însă am fost informata, printr-un mail oficial de la superiorul ierarhic care este suma cuvenita. Mi-a fost platita doar o treime din acest bonus, restul fiind impartit altor doi colegi. Angajatorul a menționat ca eu aveam prea mult de încasat in comparatie cu cei doi si ar fi riscat sa apara discutii. In una din discutiile avute cu angajatorul la momentul demisiei mele, pentru ca am solicitat plata integrala a bonusului mi s-a contrargumentat ca eu de fapt nu m-am încadrat la obținerea lui. Afirmație care vine in contrast cu informația primită pe mail. Menționez ca cei doi colegi nu au îndeplinit toate criteriile pentru obținerea bonusului. Daca nu m-as fi încadrat, nu ar fi trebuit sa existe mail-ul respectiv cu realizările mele si cu suma cuvenita. Intrebarea mea este: reprezintă mail-ul respectiv proba intr-un eventual proces si atesta el drepturile mele chiar daca bonusul nu este menționat in CIM? Care sunt șansele mele de castig intr-un eventual proces de judecata? M-ar ajuta enorm un raspuns. Va Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2019
Georgiana Alexa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 30 August 2019
Email-ul respectiv poate fi considerat o proba intr-un eventual proces .

Nimeni nu va poate spune care sunt exact sansele dvs intr-un astfel de litigiu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata drepturi salariale si retineri nejustificate din salariu mariuspe mariuspe Buna ziua, Firma la care lucrez activeaza in domeniul industrial si plateste un salariu fix plus un comision la vanzari si un bonus la cifra de afacere ... (vezi toată discuția)
O firma privata este obligata de vreo lege sa formuleze raspuns la o solicitare intr-un termen anume? nicoll2003 nicoll2003 Bun gasit ! Am si eu o intrebare: institutiile private (firmele private) sunt, la randul lor, obligate de vreo lege sa raspunda unei solicitari a angajatului ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu+dovada plata salariu partial la negru Agentvanzari Agentvanzari Lucrez in vanzari, si din pacate sunt platit partial la negru. Singura mea dovada este \"grila de bonusare\" primita pe mail din firma in care este specificat ... (vezi toată discuția)