buna .eu cu sotul meu suntem despartiti dar nu divortati.dac duc copii la parinti lui sa stea un timp cat lucrez eu in strainatate el mii poate lua daca da divort de mine? as putea face o harie precum ca ii las acolo ca nu am unde ii lasa cat timp sunt plecata in strainatate .afecteaza asta la divort? multumesc
Nu aveti ce hartie sa faceti,eventual anuntati la protecția copilului dar nu va ajuta cu nimic
Faptul că plecati indiferent din ce motiv poate sa fie un argument pt stabilirea domiciliului minorilor la tata în caz de divorț.Depinde pe ce perioada plecati,cati ani au copii etc.
plecarea e pe perioada de 3 luni 4 luni si copii au 1 si 5 luni si unul de 5 ani .copi nu stau cu el stu cu parinti lui pe perioada asta pentru ca si el pleaca .deci daca adaca el divorteaza si eu iam lasat la parinti lui mii poate lua?
Cand relatia de familie si de incredere se destrama totul se poate intoarce in defavoarea dvs, inclusiv in ceea ce priveste stabilirea locuintei la tata. Poate daca in loc de socri erau parintii dvs era alta situatie.
Mai bine îl lăsați la părinții dvs!
Deși jurisprudența este constantă în stabilirea domiciliului minorului la mamă, există și situații de excepție și probabil nu ați dori să se contureze una în speța dvs.
Mai mult decât atât, în lumina art 400, alin 1 Cod Civil "În lipsa înțelegerii dintre părinți sau dacă aceasta este contrară interesului superior al copilului, instanța de tutelă stabilește, odată cu pronunțarea divorțului, locuința copilului minor la părintele cu care LOCUIEȘTE ÎN MOD STATORNIC."