avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces-verbal nul de drept
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces-verbal nul de drept

Ce elemente trebuie să lipsească dintr-un p.v. de contravenție pe legea 61/1991 ca acesta să fie atins de nulitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 31 August 2019
Lipsa uneia dintre mențiunile privind numele și prenumele agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii și a sediului acesteia, a faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? de exemplu, ... Ionescu15 Ionescu15 La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? De exemplu, un proces verbal de contraventie intocmit aiurea,fara probe (martori sau suport tehnic), ... (vezi toată discuția)
Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Este nul pv lipsind cnp? primaria a aplicat amenda pt constructie ... aidu aidu Este nul PV lipsind CNP? Primaria a aplicat amenda pt constructie fara autorizatie, insa a omis CNP contravenientului. Este automat sanctionat cu nulitatea? (vezi toată discuția)