E o intrebare foarte generala. Transferul unei firme pe numele unei alte persoane se face prin cesionare partilor sociale la ONRC si actualizarea actului constitutiv cu noii asociati, daca asta era intrebarea.
In primul rand trebuie sa gasiti pe cineva eligibil sa cumpere/preia societatea, aici se impun cateva conditii ;
Noul/Noii asociatii persoane fizice/juridice romane/straine sa nu aiba cazier fiscal sau legat de alte firme cu insolventa - in acest caz cel care doreste sa preia firma nu este eligibil - dar ma gandesc ca nu se pune problema , daca colaborati cu un jurist/avocat pentru intocmirea documentelor acesta va scoate cazierele fiscale ale noului/noilor asociati .
Procedura cea mai simpla de cesionare a societatii (si cea mai rapida) este prin cooptarea noilor/noului asociat prin majorarea capitalului social .
Se face in 2 etape, in prima etapa noii asociatii /noul asociat intra in firma dv. prin majoratea capitalului social (undeva la 2/3 zile de la inregistrarea actelor la registrul comertului) dupa care in a-2-a etapa, dv. cesionati toate partile sociale catre noul/noii asociatii si in 2/3 zile dv. nu mai sunteti asociat in firma respectiva (bine inteles, trebuie schimbat si administratorul daca e necesar) .
Aceasta este cea mai simpla procedura de cesionare a unei societatii si in aprox. 7 zile lucratoare ati rezolvat.
Cum imi vand firma
mariaania
Buna ziua !am deschis de curand o firma mai exact srl . Srl-ul este fara recuperare de tva .nu am datori sau incarcari fara plata .vreau sa o donez unei rude ... (vezi toată discuția)