avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum imi vand firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum imi vand firma

Buna ziua !am deschis de curand o firma mai exact srl . Srl-ul este fara recuperare de tva .nu am datori sau incarcari fara plata .vreau sa o donez unei rude vreau sa ies de tot din firma sunt singurul administrator nu am asociati .vreau doar sa o donez. Ce conditi trebuiesc indeplinite si care este procedura ?multumesc

Cel mai recent răspuns: Avocat Trifan Bianca Elena , Avocat 23:35, 16 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Puteți cesiona părțile dvs. sociale (înțeleg ca sunteți asociat unic, deci aveți 100% din capitalul social) către o alta persoana, respectiv către ruda dvs.
Avand în vedere faptul ca este terț de societate, aveți fie posibilitatea de a cesiona direct, dar procedura o sa dureze mai mult, sau aveți posibilitatea de a majora capitalul social prin cooptarea de asociat nou, urmând apoi ca dvs. sa cedați partea dvs către noul asociat.
Da vreau sa o cesionez direct .cat ma costa

Avocat Trifan Bianca Elena a scris:

Bună seara,

Puteți cesiona părțile dvs. sociale (înțeleg ca sunteți asociat unic, deci aveți 100% din capitalul social) către o alta persoana, respectiv către ruda dvs.
Avand în vedere faptul ca este terț de societate, aveți fie posibilitatea de a cesiona direct, dar procedura o sa dureze mai mult, sau aveți posibilitatea de a majora capitalul social prin cooptarea de asociat nou, urmând apoi ca dvs. sa cedați partea dvs către noul asociat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va rog sa gasiti atasat procedura publicata pe site-ul ONRC referitor la modalitatea pe care dvs doriți sa o adoptați: [ link extern ]

Dacă vă veți ocupa personal de aceasta procedură veți avea de plătit doar taxele de publicare în Monitorul Oficial, iar dacă veți angaja un avocat, pe lângă taxe veți avea de achitat și onorariul de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui srl moldoveanu mihaela moldoveanu mihaela Doresc sa vand srl stiti ce pasi trebuiesc urmati multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Srl Eliza14 Eliza14 Asociat unic, vreau sa cooptez un asociat (sotia) si sa modific obiectul principal de activitate. Pot face aceasta procedura prin majorarea de capital si nu ... (vezi toată discuția)
Cooptare asociat si majorare capital aport asociat ramonagrig ramonagrig Cooptare asociat si majorare capital cu aport asociat pe care vreau sa il trec si administrator. Buna ziua, Am un SRL din 2016, cu asociat unic- ... (vezi toată discuția)