In PV-al al AG a asociatiei de proprietari a fost consemnat "AG a hotarat ca maximul sumei in casierie sa fie in val. de de max.1000 lei restul sa fie virat furnizorilor in functie de prioritate". Hotararea nu este mentionata in ordinea de zi a adunarii nu este precizata nici propunerea de luare a acestei hotarari si mai ales s-a omis supunerea la vot nu exista rezultatul votului .In consecinta intrucat nu au fost respectate prevederi ale art.49 si ale art.50 din legea 196/2019 sant suficiente argumente pentru contestarea hotararii in instanta si anularea acesteia ?
Totusi art.68 al legii 196/2018 la alin 5 prevede ca prin exceptie de la preved. alin.2 cu acordulAGA exclusiv ..
....adm.poate pastra in casierie numerar in limita unui plafon lunar de 1000 lei
Da chiar mi-ati luat-o inainte cu obesrvatia art.67 (nu 68),alin (5) din legea 196/2018 'Prin excepție de la prevederile alin. (2), cu acordul adunării generale a asociației de proprietari, exclusiv în vederea efectuării operațiunilor de plăți pentru cheltuieli neprevăzute, administratorul poate păstra în casierie numerar, în limita unui plafon lunar de 1.000 lei.' Este o conditie aici 'Cu acordul adunarii generale"cu toate acestea dl.Laika sutine ca nu e necasar acordul AGA ca e o obligatie legala.Exista si obligatii nelegale ? Asteptam un raspuns pertinent la intrebare dar am primit unul esoteric parca din oracol.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu vorbeam de acea suma, ca este prevazuta ca maxim in lege si nu e nimic esoteric in asta. Poate nu am fost foarte clar in exprimare, dar daca stiti articolul cu pricina de ce ati mai pus intrebarea ? Ilegal ar fi fost sa se propuna 2000.
Daca AGA nu s-a desfasurat legal si nu e consemnata hotarirea in PV, nu e nimic special in asta, e ilegal, contestati-o. Argumente le stiti. Am avut impresia ca suma era problema.