avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lămuriri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lămuriri

Bună ziua, am o nedumerire ,sunt in divorț cu soțul meu. Am aflat că el a făcut accident rutier,a intrat cu mașina lui în alt autoturism,fiind sub influența alcoolului. Ia descoperit 1,8 . El mi-a zis că avocata care îl reprezintă ia cerut 40 mil. Pt al reprezenta în ambele cazuri,cel cu divorțul și cel cu cazul penal. Întrebarea mea este: Este posibil sa fie așa de scump? Este o diferență de comision de la un caz la altul? Adică divorțul costa 10 mil iar penalul mai scump? Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 05:06, 3 Septembrie 2019
Pentru 2 spețe, chiar este prea ieftin!
Onorariul avocațial se stabilește de către avocat în funcție de o serie de criterii, printre care complexitatea cauzei!
Onorariul solicitat pentru divorț este din punctul meu de vedere mic spre derizoriu iar în penal unde cercetarea penală poate dura ani este un onorariu mai mult decat decent.Nu imi este clar de ce va intereseaza ce onorarii plătește soțul dvs,ar trebui să fiți fericita pt ca daca plătește putin la divorț nici efortul făcut de av nu o sa fie prea mare.
Daca printre cererile sotului se afla si aceea ca in cazul in care castiga dvs. sa suportati costurile sale de judecata, va trebui sa prezinte suma si actele doveditoare strict pt. procesul de divort. Instanta va decide daca aceasta suma este justificata sau nu. Daca judecatorul considera ca suma este "umflata", poate dispune sa suportati doar o parte din ea.

Nu sunt avocat, cele relatate mai sus le deduc dintr-un proces pe care l-am castigat si am cerut (in prealabil) suportarea cheltuielilor mele de catre partea adversa. In decizis scrie: [instanta] obliga partea adversa la plata cheltuielor de judecata, instanta considerandu-le pe acestea a fi in cadrul uzual". Ca si sens, "citatul" nu este exact formularea din hotare (au trecut ceva ani).

Ideea este ca instanta de judecata are obligatia de a decide si asupra cererilor ref. la cheltuielile de judecata. Nu se poate cere oricat.
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2019
Radu Palu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce situatii onorariul expertilor nu poate fi platit de partea adversa, cu titlul de cheltuieli de judecata? clau1858 clau1858 Buna ziua Am un dosar in care s-a dispus efectuarea unei contraexpertize si vroiam sa va intreb daca exista cumva posibilitatea ca partea adversa sa scape ... (vezi toată discuția)
Cat sunt cheltuielile de judecata ptr un divort cristibox cristibox Buna ziua! Daca sotia a introdus actiune de divort din vina exclusiva a mea iar eu la doua zile dupa am introdus actiune de divort din vina ambilor,(nu stiam ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului Statescu Statescu Buna seara! Un avocat, pentru reprezentare la [b]un singur termen[/b] (in recurs), a taiat chitanta de 1000 de lei. Instanta nu a fost de acord cu aceasta ... (vezi toată discuția)