avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de preemtiune- exceptie Donatia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de preemtiune- exceptie Donatia

Doresc sa cumpar un teren si am fost informat de proprietar ca pt. vanzarea unui teren (pasune) in extravilan trebuie urmati pasii privind notificarea vecinilor prin oferta de vanzare.

Proprietarul mi-a spus ca are nevoie de bani urgent si putem acccelara putin lucrurile prin Donatie - astfel nefiind nevoie sa asteptam acele 30 zile, iar in "umbra" acestei donatii sa facem un contract vanz.-cump. cu martori pt. linistea partilor.

Proprietarul este divortat si are doi copii (unul major si unul minor);.acum as dori sa stiu cat este de riscant sa accept "aceasta Donatie":
- Poate copilul major (sau fosta sotie in numele copilului minor) sa conteste donatia?
- In cazul in care proprietarul este intr-o procedura de executare silita si ulterior Donatiei apare -Statul cu dorinte de recuperare a unor creante, Donatia poate fi anulata?
-In cat timp se poate contesta donatia?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:09, 1 Septembrie 2019
in niciun caz nu acceptati asa ceva.. nu e donatie ca dati bani. Donatia poate fi atacata si de creditori si de mostenitori dupa ce el nu va mai fi.
gasiti o forma pt a-i da avans, daca are nevoie de bani.
mergeti la notar.
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am cumparat anul acesta o casa cu teren intravilan ... BERAM BERAM Buna seara! Am cumparat anul acesta o casa cu teren intravilan de 1378 mp si un teren extravilan de 3622mp. Acum dupa cateva luni vreau sa vand casa cu ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare teren extravilan, am făcut la notar o promisiune de vânzare cumpărare ... emilia_florentina2006 emilia_florentina2006 Bună seara, am făcut la notar o promisiune de vânzare cumpărare teren extravilan, dar cumpărătorul nu îndeplinește condițiile prevazute de legea ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare? pliciu pliciu Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: in urma succesiunii, mama a mostenit un teren de la bunica mea, iar acum doreste sa mi-l cedeze mie. Eu sunt unicul ... (vezi toată discuția)