avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MAJORAM RETROACTIV SAU NU SALARIUL MINIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MAJORAM RETROACTIV SAU NU SALARIUL MINIM?

IERI AM FOST LA ITMB SI MI S-A SPUS DE INSPECTORUL DE CARE APARTIN CA TREBUIE MAJORAT SALARIUL MINIM LA TOTI SALARIATII DE LA 330 LA 370 RON DACA AVEM MAI MULT DE 20 SALARIATI INCEPAND CU 01.04.2006 ! ORI ASTA INSEAMNA RECTIFICARI IN MULTE ACTE ....STIE CINEVA MAI MULTE DETALII SI CUM E POSIBIL SA REFUZAM ASTA? CE RISCA SOCIETATEA?
Cel mai recent răspuns: Miruna SRU , utilizator 08:37, 29 Mai 2006
Ce zici de asta ?

Legea 53/2003 - Codul Muncii
Art. 241. - (1) Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte după cum urmează:
a) pentru toţi salariaţii angajatorului, în cazul contractelor colective de muncă încheiate la acest nivel;
b) pentru toţi salariaţii încadraţi la angajatorii care fac parte din grupul de angajatori pentru care s-a încheiat contractul colectiv de muncă la acest nivel;
c) pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ramura de activitate pentru care s-a încheiat contractul colectiv de muncă la acest nivel;
d) pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ţară, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel naţional.

sau

Art. 276. - (1) Constituie contravenţie şi se sancţionează astfel următoarele fapte:
d) stipularea în contractul individual de muncă a unor clauze contrare dispoziţiilor legale, cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei;

ori o alta varianta

vine inspectorul de munca in control, iti lasa masura sa respecti prevederile CCMN cu termen de rezolvare si daca nu respecti termenul

Legea 108/1999

Art. 21. - Refuzul unui angajator, persoană fizică sau juridică, de a aduce la îndeplinire măsurile obligatorii, dispuse de inspectorul de muncă, la termenele stabilite de acesta, în limitele şi cu respectarea prevederilor art. 6 şi 19, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 30.000.000 lei la 100.000.000 lei.
Poti sa ne spui te rog in baza a ce ti-a cerut modificare ala 370? Eu stiam ca pe anul 2006 sal. minim e inghetat la 320, nu ne-au anuntat nimic de la ITMB.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca angajatul nu a marit venitul minim de la 600 la 670 ce se poate intampla lorelai012 lorelai012 asa cum am spus in tilu cum poat sa actionez pentru ca angajatorul sa respecte legea am uitat sa spun ca sant angajat la un privat care pana acum si batut joc ... (vezi toată discuția)
Sa abrogat cumva art. 159 codul muncii si hg 1825 din 21.12.2006 ??? liviu tiutiu liviu tiutiu sa abrogat cumva art. 159 Codul Muncii si HG 1825 din 21.12.2006 ???sau mai bine zis ,care este aplicabilitatea celor doua, daca Contractul Colectiv de Munca ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca unic la nivel national de ce de ce Este obligatoriu ca un angajator care are 4 angajati si acorda salariul minim pe economie ,sa acorde si coeficientul minim de ierarhizare conform art.40 din ... (vezi toată discuția)