IERI AM FOST LA ITMB SI MI S-A SPUS DE INSPECTORUL DE CARE APARTIN CA TREBUIE MAJORAT SALARIUL MINIM LA TOTI SALARIATII DE LA 330 LA 370 RON DACA AVEM MAI MULT DE 20 SALARIATI INCEPAND CU 01.04.2006 ! ORI ASTA INSEAMNA RECTIFICARI IN MULTE ACTE ....STIE CINEVA MAI MULTE DETALII SI CUM E POSIBIL SA REFUZAM ASTA? CE RISCA SOCIETATEA?
Legea 53/2003 - Codul Muncii
Art. 241. - (1) Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte după cum urmează:
a) pentru toţi salariaţii angajatorului, în cazul contractelor colective de muncă încheiate la acest nivel;
b) pentru toţi salariaţii încadraţi la angajatorii care fac parte din grupul de angajatori pentru care s-a încheiat contractul colectiv de muncă la acest nivel;
c) pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ramura de activitate pentru care s-a încheiat contractul colectiv de muncă la acest nivel;
d) pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ţară, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel naţional.
sau
Art. 276. - (1) Constituie contravenţie şi se sancţionează astfel următoarele fapte:
d) stipularea în contractul individual de muncă a unor clauze contrare dispoziţiilor legale, cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei;
ori o alta varianta
vine inspectorul de munca in control, iti lasa masura sa respecti prevederile CCMN cu termen de rezolvare si daca nu respecti termenul
Legea 108/1999
Art. 21. - Refuzul unui angajator, persoană fizică sau juridică, de a aduce la îndeplinire măsurile obligatorii, dispuse de inspectorul de muncă, la termenele stabilite de acesta, în limitele şi cu respectarea prevederilor art. 6 şi 19, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 30.000.000 lei la 100.000.000 lei.
Poti sa ne spui te rog in baza a ce ti-a cerut modificare ala 370? Eu stiam ca pe anul 2006 sal. minim e inghetat la 320, nu ne-au anuntat nimic de la ITMB.