avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri persoana fizica din inchirieri 2019
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri persoana fizica din inchirieri 2019

Buna ziua,
Pentru o persoana fizica ce are venituri din inchiriere auto ce intervine din 01 august 2019 si nu a depus declaratia unica, cum poate declara aceste venituri? Si ce are de facut mai exact?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ematoni , utilizator 14:19, 2 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa depuneti declaratia unica pentru ca altfel nu va puteti declara venitul din inchiriere si plati impozitul aferent. Mergeti si o depuneti la ghiseul de la finante.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Intrebarea a venit pe fondul termenului de 31 iulie, Dar cum veniturile au intervenit din 01 august, pana cand trebuie sa depun declaratia? Este un termen stabilit prin lege?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul acela nu vi se aplica acum dumneavoastra. Declaratia unica pentru acest contract semnat in acest an trebuie depusa in maxim 30 de zile de la data semnarii contractului.
Multumesc pentru raspuns si clarificari. O zi frumoasa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie anaf inchiriere imobil adrian2656 adrian2656 Buna ziua. Incepand cu 1 iunie 2019 am inchiriat un apartament cu contract de inchiriere tiparit si completat/semant de mine respectiv chirias. Inteeleg ca ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere Crisank Crisank Buna ziua. Am avut un contract de inchiriere pentru un apartament pe un an de zile. Persoana a plecat dupa perioada din contract. Dupa acest termen un an de ... (vezi toată discuția)
Contribuții cas și cass pfa pensionar Derulator Derulator Bună ziua, Începând cu luna august 2019 am ieșit la pensie, dar îmi continui activitatea ca PFA. Ce documente sau declarații trebuie să depun la ANAF ... (vezi toată discuția)