buna ziua! am de platit o sulta in urma unui proces juridic. problema mea e urmatoarea: sulta e impartita in trei, la cinci persoane ( a+b=x, c+d=x si e=x). ce nu inteleg e uramtoarea chestiune...cand consemnez sumele cum o fac ptr cei cuplati?a+b de ex? suma la amandoi si ii las sa ii imparta singuri?sau x/2 pe numele fiecaruia? va multumesc!
Parerea mea este ca o puteti consemna in ambele moduri, fct. de cum prevede concret hotararea. Daca instanta a obligat in acest mod, fara sa prevada cote parti (de 1/2 pt. fiecare), veti consemna sulta in forma unei coproprietati devalmase , urmind ca acestia sa imparta suma in mod conventional sau judecatoresc. Daca este prevazuta cota parte, atunci va fi o coproprietate pe cote parti, in care se poate consemna in comun, iar impartirea este clara (1/2) sau se poate consemna direct pe numele fiecaruia, stiindu-se si respectind modul de individualizare a sumelor cuvenite fiecaruia.
Dle Fofoloncescu , am rugamintea sa nu mai postati acelasi mesaj in sectiuni diferite! De aceea exista un regulament ca sa il respectam cu totii!
Va multumesc!
in hotarare scrie asa:"lotul 2 parati gigi primul si gigi al doilea primesc sulta de la lot 1 (adica eu) suma de...". De aici si nedumerirea.ma gandeam ca unul din ei sa ia sulta si al doilea sa spuna ca nu i-am dat si lui
multumesc inca odata si scuze...am postat pe 2 fronturi sa fiu sigur ca mi se va raspune.Iar daca tot sunteti asa de dragut, nu imi spuneti daca pot face cadastru inaintea punerii in posesie si daca pot vinde un teren prin antecontract inainte de posesie ?:)