avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre o sulta...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre o sulta...

buna ziua! am de platit o sulta in urma unui proces juridic. problema mea e urmatoarea: sulta e impartita in trei, la cinci persoane ( a+b=x, c+d=x si e=x). ce nu inteleg e uramtoarea chestiune...cand consemnez sumele cum o fac ptr cei cuplati?a+b de ex? suma la amandoi si ii las sa ii imparta singuri?sau x/2 pe numele fiecaruia? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 15:00, 28 Noiembrie 2009
Parerea mea este ca o puteti consemna in ambele moduri, fct. de cum prevede concret hotararea. Daca instanta a obligat in acest mod, fara sa prevada cote parti (de 1/2 pt. fiecare), veti consemna sulta in forma unei coproprietati devalmase , urmind ca acestia sa imparta suma in mod conventional sau judecatoresc. Daca este prevazuta cota parte, atunci va fi o coproprietate pe cote parti, in care se poate consemna in comun, iar impartirea este clara (1/2) sau se poate consemna direct pe numele fiecaruia, stiindu-se si respectind modul de individualizare a sumelor cuvenite fiecaruia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
ContSters36411, utilizator
Dle Fofoloncescu , am rugamintea sa nu mai postati acelasi mesaj in sectiuni diferite! De aceea exista un regulament ca sa il respectam cu totii!
Va multumesc!
in hotarare scrie asa:"lotul 2 parati gigi primul si gigi al doilea primesc sulta de la lot 1 (adica eu) suma de...". De aici si nedumerirea.ma gandeam ca unul din ei sa ia sulta si al doilea sa spuna ca nu i-am dat si lui
Dvs deschideti la CEC un cont comun celor 2 si indisponibilizati suma de bani respectiva. Este problema lor cum decid sa-si imparta banii!
B-)
multumesc inca odata si scuze...am postat pe 2 fronturi sa fiu sigur ca mi se va raspune.Iar daca tot sunteti asa de dragut, nu imi spuneti daca pot face cadastru inaintea punerii in posesie si daca pot vinde un teren prin antecontract inainte de posesie ?:)

Alte discuții în legătură

Cum se impart bunurile dobandite in comun la un proces de divort? andreeaangheloiu andreeaangheloiu buna ziua!eu si sotul meu suntem casatoriti de 3 ani de zile,dar de ceva vreme nu ne mai putem intelege deloc.Noi am cumparat dupa casatorie o masina,si am ... (vezi toată discuția)
Constructie in coproprietate Dinuionut12 Dinuionut12 Buna ziua. Am un teren in coproprietate cu un unchi. Eu detin 2/3 din teren , terenul avand o suprafata de 160 mp ( in Bucuresti). vreau sa fac o constructie ... (vezi toată discuția)
Hartuire - dupa cumparare bun imobiliar in coproprietate elims elims Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri concrete la cateva nelamuriri. Am studiat si alte subiecte pe forum si am o vaga idee despre ... (vezi toată discuția)