avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de odihna in sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de odihna in sarcina

Buna ziua,

Lucrez din luna Aprilie 2019 in aceasta firma și sunt însărcinată in 28 de săptămâni .La sfârșitul luni am dreptul sa intru in concediu de maternitate. Am luat 6 zile de concediu de odihna pana acum , aceasta fiind regula firmei, ca nu putem sa ne luam mai mult pe timpul verii.
Eu as dori sa-mi iau restul de zile de concediu ,pana intru in cel de maternitate deoarece ma simt foarte obosita având niște probleme de sănătate ( diabet gestațional și alergie la ambrozie care nu ma lasă sa ma odihnesc). Pot beneficia chiar dacă regula lor este de doar o săptămâna vara? In cazul meu se poate face o excepție ? Și câte zile mai am dreptul ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 2 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti beneficia chiar dacă regula lor este de doar o săptămâna vara.... regula care incalca art.144 C.mun.

Art. 144
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna Începând cu data de 03.07 timp de 2 saptamani ... Patricia-Laura Patricia-Laura CONCEDIUL DE ODIHNA Începând cu data de 03.07 timp de 2 saptamani ,linia pe care lucrez se oprește.Suntem in concediu de odihna.Dar ,ținând cont că ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă Sandra24 Sandra24 Bună ziua! Un șofer de \"tir\",cu contract de muncă românesc,care lucrează în UE timp de 6 săptămâni(sau 8,cu pauza săptămânală efectuată in ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna Silviagabriela.ghioca@yahoo.com Silviagabriela.ghioca@yahoo.com Buna ziua! Va rog mult, daca se poate, sa ma lamuriti in legatura cu un aspect. Sunt profesor titular. Am revenit in activitate la 1 iulie 2019 din ccc. Din ... (vezi toată discuția)