avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trecere din CIC 1 in CIC 2, cu naștere in luna ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trecere din CIC 1 in CIC 2, cu naștere in luna tatălui

Buna seara. Incerc sa gasesc procedura corecta pentru situatia in care ma aflu.
Am un copil nascut pe 12. 10.2017. Conform deciziei de suspendare contract de munca ar trebui sa revin la job la data de 12.09.2019. In prezent sunt insarcinata, urmând sa nasc pe 20.09.2019. As vrea sa știu daca decizia e corect formulata, cu data de final 12.09, sau trebuia 12.10.
Am fost la sediile APISMB din Ion Campineanu si Magheru pentru a cere informații (in lunile Iunie, respectiv Iulie), insa singura indrumare din partea angajatilor cu care am discutat a fost sa las cate o declarație conform careia sotul renunță la luna tatălui din CIC 1, urmând sa isi ia ambele luni ale tatalui la finalul CIC2.
Spuneti-mi, va rog, ce procedura trebuie sa urmez pentru a avea continuitate la CIC, fara a reactiva contractul de munca? Sau nu exista aceasta posibilitate?
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 4 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Decizia initiala este corecta .

2. Depuneti la angajator dovada ca sunteti inscarcinata cu cel de-al doilea copil..

3. Depuneti la angajator o cerere de acordare a CCC pentru perioada 12.09.2019 - 12.10.2019, dupa care imediat dupa nasterea celui de-al doilea copil o cerere de acordare a CCC2.
Cererea de prelungire intre 12.09.2019 si 12.10.2019 pe care o inaintez angajatorului si decizia (sper ca favorabila) va trebui sa le depun si la unul dintre sediile APISMB pana nasc, nu? Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2019
ism, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, va trebui sa le depuneti la APISMB , inclusiv declaratia tatalui ca va lua ambele luni la finalul CIC2.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata in timpul concediului de crestere si ingrijire goggy goggy Buna ziua, As avea nevoie de putin ajutor, daca se poate. Sunt in CIC din decembrie 2010, urmand sa ma intorc la serviciu in luna noiembrie a acestui an. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil penesmaria penesmaria Cum pot sa trec din cic 1 in cic 2? Cand se va naste al doilea copil, primul are 1 an si 7 luni. Cand se depune dosarul la primarie, cand primul copil ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de creștere a copilului Alex.Larisa Alex.Larisa Bună seara. Am și eu o nelămurire. Băiețelul meu a împlinit vârsta de doi ani în martie, iar pana în februarie am beneficiat de indemnizație de ... (vezi toată discuția)