avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... insarcinata in timpul concediului de crestere si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

insarcinata in timpul concediului de crestere si ingrijire

Buna ziua,
As avea nevoie de putin ajutor, daca se poate.
Sunt in CIC din decembrie 2010, urmand sa ma intorc la serviciu in luna noiembrie a acestui an. Recent insa, am aflat ca sunt din nou gravida, urmand sa nasc la sfarsitul lunii septembrie. Nu am anuntat inca la serviciu pentru ca nu imi este clar ce optiuni/drepturi am.
Adica, eu acum am contractul de munca suspendat, cum va trebui sa procedez? Pot trece din CIC in CIC, fara a mai lua concediul de maternitate?
Din cate stiu, concediul post natal de 42 de zile este obligatoriu, asta inseamna ca firma va trebui sa reactiveze contractul de munca, eu sa iau concediul de maternitate dupa care sa il suspende din nou?
Medicul de familie imi spunea ca este la latitudinea angajatorului daca vrea sau nu sa-mi faca reangajarea si ca pot ramane fara indemnizatie pentru al doilea copil, exista acest risc?
Si o ultima intrebare: la nasterea primului copil am primit din partea firmei ( conform legii ), un salariu mediu pe companie, ca un fel de ajutor pentru nastere. La cel de-al doilea copil, in situatia de fata, mai am acest drept?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 1 Martie 2012
Solutie:

1.- Solicitati Reangajarea inainte de a se cunoaste ca sunteti din nou insarcinata !
2.- Beneficiati de un spor la salariu daca va angajati in timpul concediului de crestere a copilului si cu acea suma de bani angajati o doica la copil (cel mai frumos aranjament care va ofera si siguranta ca puteti sa beneficiati de cresterea si a celui de-al doilea copil.
3.- Sa intre in Concediu parental tatal copilului si dv.sa reluati activitatea fara nici o problema inainte de a se cunoaste ca sunteti insarcinata din nou:-/
Efectele benefice vor fi in favoarea dv.:hugall:
Va multumesc pentru raspuns.
Nu sunt foarte sigura insa ca variantele prezentate de Dvs sunt in avantajul meu. Spun asta pentru ca, nascand in 2010, stimulentul despre care vorbeati mai devreme este in valoare de 100 ron, nu de 500 ron cum e in prezent ( nu ca 500 ar ajunge pentru a angaja o bona ...)
In al doilea rand, sotul meu are salariul de 3 ori mai mic decat al meu...
Ce m-ar ajuta foarte mult ar fi sa stiu daca se poate trece din CIC 1 in CIC 2, fara toata tevatura cu angajatorul.
Da, se poate trece din CCC1 in CCC2 ... insa veti avea nevoie si de ajutorul angajatorului , intrucat dupa nasterea celui de-al doilea copil va trebui sa depuneti o cerere de prelungirea suspendarii c.i.m. pentru CCC ... data de cand se va suspenda c.i.m. va fi ziua urmatoare celei in care se va termina primul CCC ...cu acea decizie veti merge la AJPIS ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate in timpul concediului pentru ingrijire copil? PAS22 PAS22 Persoana aflata in concediul pentru ingrijirea copilului beneficiaza de concediu de maternitate in cazul in care este din nou insarcinata? Daca da, cine ... (vezi toată discuția)
Intrebare concediu cresterea copilului s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am o prietena care este insarcinata in 7 luni si are o mica dilema: in prezent este angajata cu contract pe perioada determinata din decembrie ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil? Iulianjul Iulianjul Am sotia insarcinata si datorita faptului ca socrii lucreaza in Spania am dori sa nasca in strainatate.Curiozitatile mele sunt: 1) beneficiaza de acel ajutor ... (vezi toată discuția)