avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolvare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolvare succesiune

Suntem 4 succesori. Casa se degradeaza.Doi in favoarea celui de al treilea care vrea sa renoveze casa sa o putem folosi drept casa de vacanta. Al patrulea nu este de acord cu intelegerea noastra. Cum putem rezolva cazul /
Cel mai recent răspuns: Valeriu Steplecaru , utilizator 06:55, 4 Septembrie 2019
Pentru repararea imobilului nu este nevoie sa existe acordul tuturor coproprietarilor, astfel ca, orice coproprietar poate efectua singur acte de conservare, cu scopul de a preintampina sau stopa degradarea imobilului, precum si pentru pastrarea acestuia intr-o stare normala de functionalitate.
In ceea ce priveste actele de administrare, acestea pot fi făcute numai cu acordul coproprietarilor ce detin majoritatea cotelor-parti. Astfel, sunt considerate a fi acte de administrate, actele utile facute pentru ca imobilul sa poata fi folosit conform destinatiei sale obisnuite.
In aceste situatii. coproprietarul care nu si-a dat acordul pentru efectuarea lucrarilor are obligatia sa ii despagubeasca pe ceilalti.
In cazul in care se doreste transformarea imobilului in casa de vacanta sau/si efectuarea unor lucrari care privesc imbunatatirea imobilului, aveti nevoie de acordul tuturor coproprietarilor.
Aveti insa posibilitatea de a solicita iesirea din indiviziune si plata unei sulte catre coproprietarul cu care nu va intelegeti.

Va multumesc mult. Urmeaza sa ma lamuresc cum se face iesirea din indiviziune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indiviziune ContSters262943 ContSters262943 Am depus o actiune de iesire din indiviziune . Coindivirarii ma ameninta cum ca oricum nu are ce sa mi ramina de acolo ( este o casa in care am copilarit - am ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. muntean sorin adam muntean sorin adam daca in urma unei succesiuni rezulta doi proprietari, ai unei case, careposeda ficare 50%, poate unul dintre ei sa aduca modificari, imobilului, fara acordul ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte un imobil cu care unul din coproprietari a facut mai multe cheltuieli? mons mons Am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Suntem doi frati, cu tatal decedat iar mama a renuntat la partea ei din casa si terenul aferent ... (vezi toată discuția)