avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amenda
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

amenda

buna ziua!La 5 iunie 2019 am fost surprins de o camera pentru rovigneta ,iar procesul verbal a fost incheiat la 6 august.Avand in vedere ca a trecut mai mult de 2 luni pana a fost intocmit pvcc-ul,pot obtine anularea lui?
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 16:05, 3 Septembrie 2019
Nu aveti motive, procesul verbal a fost intocmit in termen, iata ce spune legea:

(10) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei.
(8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenției se comunică contravenientului în termen de cel mult 2 luni de la data aplicării sancțiunii contravenției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! pe data de 10.08.2023 am fost prins de camere fără ... alinstrachinaru alinstrachinaru Bună ziua! Pe data de 10.08.2023 am fost prins de camere fără rovignetă valabilă. Pe data de 25.10.2023 a fost emis procesul verbal, iar abia pe data de ... (vezi toată discuția)
Termenul de intocmire si termenul de comunicare a unui proces verbal de contraventie calin_andrei calin_andrei In cazul constatarii unei contraventii (lipsa rovinietei fotografiata), care este termenul maxim in care se poate intocmi procesul verbal de constatare? Si ... (vezi toată discuția)
Bună seara.1) la data de 09.08.2020, o camera de rovineta m-am ... Popab45b09 Popab45b09 Bună seara.1) La data de 09.08.2020, o camera de rovineta m-am fotografiat. La data de 13.10.2020 s-ar încheiat proces verbal de contraventie. Legea scrie ... (vezi toată discuția)