avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Fiind angajat al unei firme de distribuție, am condus auto firmei in timpul și în interesul serviciului .Am fost oprit în trafic, verificat, mașina neavând ITP-ul, iar eu am fost amendat .Mentionez ca amendă a venit pe numele meu, nu al firmei pe care este înmatriculata mașina.Administratorul firmei, a spus că v-a plati această amenda; ceea ce nu s-a întâmplat.Intre timp, firma a intrat în insolventa, iar eu am primit somatie de executare silită de la ANAF.Va rog sa imi spuneti, daca exista o solutie legală, ca cel care tb sa plateasca amendă sa fie firma pe care este înmatriculata mașina , deci, deținătorul de drept, și nu eu.Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: solomcarmendamiela , utilizator 17:03, 3 Septembrie 2019
In mod normal, masina se afla in administrarea societatii, deci societatea trebuia sa se ocupe de toate aceste obligatii (depinde acum si de atributiile dvs. din fisa postului). Cred ca singura solutie pentru a recupera suma este sa va inscrieti la masa credala. Dar si asa, sunt sanse minime. Cred ca ar trebui sa treceti amenda la pierderi si sa invatati lectia.
Deși în insolventa, societatea nu este obligată să plătească această amendă, ? Va multumesc pentru raspuns!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie arbexartdecor arbexartdecor Buna seara Daca o firma care are de achitat o factura catre noi intra in insolventa de plata, inseamna ca a scapat de plata acelei datorii daca la masa ... (vezi toată discuția)
Faliment firma client claudiu0188 claudiu0188 Buna ziua, In cazul in care s-a facturat la o firma iar acea firma intre timp a intrat in faliment si nu a platit factura, se pot recupera cumva banii ? Sau ... (vezi toată discuția)