Fiind angajat al unei firme de distribuție, am condus auto firmei in timpul și în interesul serviciului .Am fost oprit în trafic, verificat, mașina neavând ITP-ul, iar eu am fost amendat .Mentionez ca amendă a venit pe numele meu, nu al firmei pe care este înmatriculata mașina.Administratorul firmei, a spus că v-a plati această amenda; ceea ce nu s-a întâmplat.Intre timp, firma a intrat în insolventa, iar eu am primit somatie de executare silită de la ANAF.Va rog sa imi spuneti, daca exista o solutie legală, ca cel care tb sa plateasca amendă sa fie firma pe care este înmatriculata mașina , deci, deținătorul de drept, și nu eu.Va multumesc!!!
In mod normal, masina se afla in administrarea societatii, deci societatea trebuia sa se ocupe de toate aceste obligatii (depinde acum si de atributiile dvs. din fisa postului). Cred ca singura solutie pentru a recupera suma este sa va inscrieti la masa credala. Dar si asa, sunt sanse minime. Cred ca ar trebui sa treceti amenda la pierderi si sa invatati lectia.