avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire contract

Conform noilor modificari aduse codului muncii, dupa un contract pe perioadă determinată angajatorul este obligat dacă vrea să prelungească , să facă pe nedeterminat angajatului?Există vreo clauză precum ca in termen de 90 de zile te poate da afară?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 3 Septembrie 2019
Cand au fost adoptate aceste modificari ?
Asa am inteles la muncă.... cum este atunci corect?
1. La expirarea perioadei pentru care a fost incheiat c.i.m. pe durata determinata sunt trei optiuni:
- fie se prelungeste durata acestuia pana la maxim 36 de luni de la data inceperii activitatii (daca mai este posibil);
- fie se modifica durata c.i.m. in nedeterminata;
- fie se constata incetarea lui de drept, conform art.56 alin.1 lit.i C.mun.

2. In cazul contractelor incheiate pe durata nedeterminata se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
In acest caz, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Se poate incheia un contract de munca pe perioada nedeterminata, in proba o luna de zile. Multumesc frumos Craciun fericit. (vezi toată discuția)
Perioada de proba dupa noul cod al munci kingcbc kingcbc Doresc sa stiu care e perioada maxima de proba pentru un agajat pe termen nelimitat sau pe perioada determinata? Am inteles ca poate ajunge pana la 6 luni ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba Anayllyl Anayllyl Buna dimineata! Va rog sa-mi raspundeti cat poate dura perioada de proba si daca o perioada de 90 de zile este legala. Multumesc (vezi toată discuția)