avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

buna seara .cine poate sa-mi raspunda la problema mea?
am carte de munca din 1 aug 2004.din oct 2005 am intrat in con de crestere copil si am avut 3 ani ,adica pana in sept 2008,iar din 21 mai 2009 m-am angajat la o societate.intrebarea mea este;as putea beneficia de somaj chiar daca apar cu intrerupere de 7luni,adica din sept 2008 pana in mai 2009 ?
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 18:18, 28 Noiembrie 2009
Buna seara,
In legea somajului,(legea 76 din 2002) se specifica faptul ca, stagiul necesar pentru aprobarea dosarului de somaj, trebuie sa sa fie de 12 luni lucrate-cotizate, in ultimele 24. Perioada in care contractul dumneavoastra de munca a fost suspendat pentru concediu crestere copil, nu va fi luata in considerare. Trebuie sa stiti ca nici concediile medicale care depasesc 30 de zile nu constitue stagiu.
Pe scurt, trebuie sa aveti in ultimii doi ani, 12 luni in care sa fi cotizat( chiar daca exista intrerupere intre ele)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj STAN GABRIELA STAN GABRIELA daca in perioada febr. 2007-aug. 2009 am lucrat, apoi 15 sept 2009-16 sept. 2010 somaj, 20 oct. 2010 m-am angajat in situatia in care societatea la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? luciamonica luciamonica Pot beneficia de indemnizatie de somaj in urmatoarea situatie? Pana in 29 iulie 2013, am fost in concediu de ingrijire a copilului apoi din 01.10.1013 m-am ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc irina_vasea irina_vasea Buna...sunt noua pe aici si daca am gresit adresa va rog anticipat sa ma iertati.momentan ma aflu in concediu pt cresterea copilului care imi expira duminica ... (vezi toată discuția)