avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare spor vechi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare spor vechi

Buna ziua,

In cadrul companiei in care lucrez, avem stipulat un spor de vechime diferentiat in functie de nr de ani in contractul colectiv de munca.

Insa in zilele de concediu de odihna, acesta nu este acordat angajatilor.

Este legal sa nu fie acordat si pe perioada de concediu de odihna ?

Nu am gasit nimic in contractul colectiv ca acest spor s-ar acorda doar pentru zilele lucrate.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: encrypted , utilizator 17:23, 6 Ianuarie 2020
Sporul de vechime intra in calculul indemnizatiei de concediu de odihna.
si daca angajatorul nu mi-l include ? este obligat sa il includa ?
Codul muncii
Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
....
multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cuantum concediu de odihna ? cristiannegru cristiannegru pe perioada concediului de odihna, care este cuantumul salariului brut ? se ia in calcul sporul de vechime + spor de conditii vatamatoare ? Un coleg mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Sporuri permanente ce intra in calculul indemnizatiei pt. concediul de odihna argos1 argos1 Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele sporuri sunt permanente si se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei concediului de odihna? - sporul de ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul pentru concediu odihna cateldestept cateldestept Un angajat a primit o suma ca prima in luna anterioara acordarii concediului de odihna. Prima acordata se include in baza ce sta la calculul CO? (vezi toată discuția)