avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este distanta minima intre hornul de evacuare al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin

V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua blocuri se afla la o distanta de 4 m, iar hornul este orientat catre geamurile blocului vecin (de la baie si bucatarie)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
ieia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ricadinas , utilizator 22:26, 16 Septembrie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are nevoie de proiect tehnic intocmit de o firma autorizata. Proiectul are nevoie de aviz de mediu. Cosul de la centrala va trebui inaltat deasupra cotei maxime a cladirii dvs. astfel incat gazele de ardere sa se disipeze in atmosfera.
Practic, de la demisolul lui mie mi-ar intra in casa gazele evacuate pe la toate geamurile, si parter si mansarda. La mansarda m-am gandit ca ar fi mai grava situatia, avand in vedere ca gazele se ridica pana la dispersare. Si-a dat deja gaura in perete, sa inteleg ca pe acolo ar trebui sa ridice tubul de evacuare pana peste coama casei mele? As vrea sa abordez cu el problema amiabil, sa nu ma trezesc cu lucrarea deja facuta si sa nu pot actiona in niciun fel mai apoi.

POPA GHEORGHE a scris:

Are nevoie de proiect tehnic intocmit de o firma autorizata. Proiectul are nevoie de aviz de mediu. Cosul de la centrala va trebui inaltat deasupra cotei maxime a cladirii dvs. astfel incat gazele de ardere sa se disipeze in atmosfera.

Eu va spun ca exagerati .
In primul rand montarea unei centrale nu presupune nici un acord de mediu la casa.
In al doilea rand o centrala termica nu produce gaze care pot fi resimtite la mai mult de maxim 1 metru .
Chiar si la 2o centimetri "ABURUL" produs care nu este nici pe departe ca un fum rezultat de la arderea lemnelor, u deranjeaza nici la miros nici din punctul de vedere al caldurii.

In situatia in care vecinul ar avea un cos de fum deasupra casei si ar fi foc cu lemne s-ar resimti mult mai grav cand ar batea vantul.
Prin urmare probabil ca aveti deja asemenea experiente si credeti ca la cosul unei centrale termice ar fi la fel sau mai rau.

Orice centrala termica cu tiraj fortat poate avea o evacuare de maxim 3 metri apoi daca se doreste restul poate fi doar tiraj natural peste cei MAXIM 3 metri.
Orice cot de 90 grade este echivalentul unui metru.

De curiozitate dv ce sursa de incalzire folositi?

Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2023
w_v_w_v, utilizator
Pe electric! Pompa de caldura, mai exact! Ca sa intelegeti nemultumirea mea, eu cu pompa de caldura nu deranjez pe nimeni.
Am solicitat un raspuns avizat, legal, ca sa stiu daca am sau nu dreptate.
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG nr. 73/ 29.08.2002 mentioneaza obligativitatea montarii de centrale cu tiraj fortat, de raqcord la sistem de cosuri concentrice tip LAS comune la mai multe centrale sau sistem de conducte separate, cos ridicat peste aticul de la ultimul etaj.

Alte discuții în legătură

Necesitate reala conform normelor pentru aerisire si priza de aer intr-o bucatarie? AntiSecretare AntiSecretare Buna ziua, Context: - apartament aflat in renovare - bloc anvelopat, construit din placi de beton armat - geamuri termopan - in bucatarie exista deja 2 ... (vezi toată discuția)
Centrala termica in dormitor Artepul Artepul Salutari. Vin cu o intrebare simpla: exista vreo lege care impiedica amplasarea unei centrale termice cu functionare pe gaz in anumite camere ale unui ... (vezi toată discuția)
Conditii montare centrala termica la casa danam1973- danam1973- Buna ziua, Mi-am cumparat o centrala termica si ma intereseaza daca pot sa o montez fara acordul vecinului. Stau la casa si evacuarea ar fi pe peretele care ... (vezi toată discuția)