V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua blocuri se afla la o distanta de 4 m, iar hornul este orientat catre geamurile blocului vecin (de la baie si bucatarie)
Am avut si noi reclamatii pe oug 72/2002 abrogata de 325/2006.
Au venit si nu au permis instalarea.
Dupa un o luna cei care reclamasera au instalat si ei ca au vazut ca nu ii deranjeaza nimic. Nu va va deranja deloc nimic. Fumul de care vorbiti e mai mult abur
Am avut si avem si noi problemele astea intrucat constant prin asoviatiile noastre renunta cate o persoana si sii pune centrala individuala pe gaz.
De frica ca vor fi afumati vecinii reclama la Anre la anrsc la garda de mediu si nu este nimic mpotriva evacuarii fumului.
In scurt timp si cei care au reclamat si care nu obtinusera ceva si-au instalt si ei cand au vazut ca fumul.e abur.
Eu zic sa zice "Merci" ca nu isi pune soba pe lemne sa vedeti fum
Nu stiu ce pompa de caldura aveti si cat plati dar de ce si-ar pune o pompa de caldura ca sa plateasca mult mai multi bani?
.Daca un m3 de gaz este 3.38 lei si are 10.9kw rezulta un pret de 0.31lei pe kilowat.
Un Kilowatt electric este in cel mai bun caz 0.72bani la Hidroelectrica
O centrala foarte buna Ariston Genus sau Ariston Alteas este cam 4000lei.
O poma de caldura Daikin Alterma 3 este 40.000 lei minim asta presupunand ca ar avea imcalzire in pardoseala,
Altfel pompa costa mult mai mult.
Presupunand ca apoi consuma la fel ai din start un cost de cel putin 10 ori mai mare la achizitionare
Instalarea unei centrale este cel mult 1000lei cu tot cu materiale ar a unei pompe de caldure 5000lei minim fara materiale.
Instalarea este de 5 ori mai scumpa ca instalarea unei centrale si materiale.
Am luat spre comparatie ce exista mai bun in ambele situatii gaz si pompa de caldura.
Daikin Altherma 3 are un COP mediu de 3 maxim 3.5 adica la un kw consumat produce inca 3 sau 3.5 kw termici
Presupunand ca a instalat o altherma 3 cu incalzire in pardoseala va spun ca tot nu am consumul la.fel de mic ca la gaz.
Am instalat si noi la parinti cand nu era gaz acum 3 ani si atunci costa 20.000lei plus 4000 lei instalrea anul trecut a venit gazul
Diferenta a fost enorma la costuri .
Alte cunostinte au instalat anul acesta avand gaz doar ca au mai dat pe langa costurile de mai sus inca 900 euro pe kilowatt instalat de curent din panouri solare fara stocare sperand ca vor face economie fata de gaz
Din pacate reteaua nu mai poate suporta prosumatori si pe langa asta mai trebuie sa investeasca si in stocare.