avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se împarte mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se împarte mostenirea

Buna ziua...ce cote revin copiilor la împărțirea moștenirii după decesul părinților? In urma căsătoriei au avut doi copii dar mama avea un alt copil din o altă relație, menționez că acest copil a fost crescut în familie dar numele în acte este al tatălui natural.Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:47, 5 Septembrie 2019
Depinde de natura bunurilor din masa succesorala (daca sunt proprii alte fiecarui sot sau sunt comune) si de ordinea deceselor.
Mama decedată prima iar masa succesorală comuna

raluk0207 a scris:

Depinde de natura bunurilor din masa succesorala (daca sunt proprii alte fiecarui sot sau sunt comune) si de ordinea deceselor.

Sunt doua situatii juridice distince :

1- SITUATIA JURIDICA A BUNURILOR PROPRIETATE DEVALMASA.

Dupa decesul tatalui, cei cu vocatie succesorala sunt sotul supravietuitor ( cu o cota de 1/ 4 din 1 / 2 anume 1/ 8 ) si copiii .( cota de 3. 4 se imparte copiilor ).

2.SITUATIA JURIDICA A BUNURILOR PROPRII.

Sotul supravietuitor are o cota de 1/ 4 , copiii , cota de 3./ 4 ( 3 ./12 fiecare ).

Sotul supravietuitor are un drept de abitatie, anume drept de posesie si de folosinta, care poate fi retrans, la cererea copiilor.

Succes!
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire laura_daniel_nita laura_daniel_nita Buna ziua. Intrebarea mea probabil o sa para banala Tatal meu vitreg a decedat. dansul avea un copil. Mostenirea se imparte intre mama mea si acest copil. ... (vezi toată discuția)