avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in cazul unui copil adoptat.....................
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in cazul unui copil adoptat.....................

ai poate refuza copilului dreptul la mostenire???sau poate face o donatie catre o terta persoana sau institutie astfel copilul nemai avand ce mosteni???
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:53, 29 Noiembrie 2009
Cum sa va spun: copilul adoptat are aceleasi drepturi ca si copilul biologic.
Adica, omul respectiv poate sa dispuna, cum spunea o colega mai acu o luna cred, de toata averea sa numai sa nu o faca gratis.
Cand o face cu titlu gratuit are ingradiri legale.
Exista posibilitatea de a renunta la mostenire (avand in vedere ca un copil poate fi reprezentat , pana la implinirea varstei de 14 ani , sau doar asistat , odata cu implinirea acestei varste, actele fiindu-i , doar, incuviintate).

Si, odata ce se va dispune cu titlu gratuit , printr-o liberalitate , in detrimentul minorului , acesta poate desfiinta acest act , pe motiv ca i-a fost incalcata rezerva succesorala prevazute de lege .(in termen de 3 ani de la decesul autorului mostenirii )
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie de casa. JANCSCI JANCSCI socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)
Donatie cu scutire de raport krrista krrista Ce inseamna mai exact donatie cu scutire de raport? Nu mai exstia obligativitatea intoarcerii apartamentului donat in masa succesorala? Cu ce ajuta scutirea de ... (vezi toată discuția)
Parintii au facut in timpul vietii act de vanzare-cumparare cu intretinere unuia dintre copii; celalt copil mai poate obtine ceva ulterior mortii parintilor? nicusivio nicusivio Parintii au 2 copii si in timpul vietii au facut act de vanzare-cumparare cu intretinere unuia dintre copii. Celalat copil poate intreprinde ceva dupa decesul ... (vezi toată discuția)