avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se mai poate face ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se mai poate face ?

Buna ziua !
Am mostenit prin donatie un imobil, teren si constructie care a fost obiectul unui proces de revendicare finalizat acum 20 de ani. Donatorii mei au obtinut terenul si vechea constructie preluata abuziv de catre stat. Problema este ca pe teren mai exista constructii anexe, lipite de constructia intiala, ridicate ulterior preluarii abuzive de catre stat si impotriva carora nu s-a admis capatul de cerere privind demolarea lor datorita faptului ca instanta nu a putut aprecia daca au fost ridicate cu buna sau rea credinta. Comparand planul vechii constructii cu planul actual cadastral, am constatat ca dezmembrarea/dezlipirea vechii constructii s-a facut abuziv , in sensul ca aceasta nu mai corespunde nici ca suprafata si nici ca amplasament , dezlipirea facandu-se prin trasarea unei simple linii de demarcatie in favoarea actualilor proprietari ai cladirilor anexe. Donatorii mei, fiind oameni in varsta si de buna credinta la momentul finalizarii procesului si nefiind consultati in procedura de dezmembrare/dezlipire , nu au sesizat ca efectiv au fost pacaliti si nu au contestat la momentul acela inscrierea in cartea funciara.
Intrebarea mea este :
Mai pot face ceva acum dupa 20 de ani pentru indreptarea situatiei ? Considerand ca dezmembrarea/dezlipirea abuziva a fost facuta cu concursul angajatilor OCPI ma pot indrepta impotriva acestora ?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

La cadastru , terenul figureaza la 20 m distanta fata de ce e in teren Popescu-ghe Popescu-ghe Buna seara, Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie, poate ma poate ajuta cu un sfat de specialitate. Am dobandit in 2004 in baza legii 18, o ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ili47 ili47 Exista conventie intre doi parteneri,unul are terenul si tot pe numele lui s-a aprobat autorizatia de a construi 3 case. partenerul al doilea a finantat ... (vezi toată discuția)
Acte pentru casa construita fara autorizatie - cum o inregistres, pentru a putea face cadastru si intabulare pentru a vinde imobilul? atuxela atuxela Salut, In 1990 am cumparat un teren cu casa batraneasca 3 camere, specificanduse in actul de vanzare cum ca cladirea nu a fost contruita cu autorizatie. ... (vezi toată discuția)