avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare apartament

Apartament contractat in data de 19.09.2016 de catre o familie (sot, sotie) cu un grafic esalonare plati cu ultima rata de plata pentru data de 05.09.2019. In luna ianuarie 2017 sotia a decedat. De la prima plata pana la data prezenta sotul supravietuitor a platit toate ratele. Impreuna au o fetita de 2 ani si 9 luni. La data achitarii ultimei rate, sotul devine proprietar al apartamentului fara a include si minorul (este cumva implicata si Autoritatea Tutelara in aceasta speta?).
Cel mai recent răspuns: Simona Constantinescu , utilizator 16:18, 5 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic sotii sunt proprietari din chiar momentul semnarii contractului de vanzare,

Asa ca la acest moment coproprietari sunt tatal - atat in nume propriu cat si ca mostenitor al sotiei - cat si minora ca mostenitoare a mamei.

Pentru dezbaterea succesiunii e necesara numirea unui curator. Luati legatura cu un notar care va face demersurile necesare.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Antreprenorul/vanzatorul apartamentului impune un anumit notar. Este legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia catre un copil minor gety73 gety73 Buna ziua, Detin un apartament achizitionat cu credit ipotecar inainte de casatorie (2003).In anul 2006 m-am casatorit iar in anuarie 2008 am dat nastere unei ... (vezi toată discuția)
Unic mostenitor Krs Krs Am nevie de un sfat la o situatie aparuta in familie. Sora mea a decedat de curand si a ramas drept mostenitor o fetita de 17 ani. Sora fiind divortata de 13 ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case mostenite in care este si un minor liamovila liamovila am mostenit o locuinta dupa decesul sotului eu (mama) si cele doua fice ale mele una are 18 ani iar una are 10ani .Va rog sa mi spune ti daca se poate ,doresc ... (vezi toată discuția)