avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... faliment -CIM neincheiat sunt disperat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

faliment -CIM neincheiat sunt disperat

Buna seara ! am nevoie de lamuriri .am fost detasata la o firma de catre angajator ,in luna iunie detasarea a expirat ,tot personalul a avut conflict de munca cu firma la care am fost detasati pentru neplata salariilor cele doua firme au fost date in judecata de catre sindicat pentru drepturi banesti . Din luna iunie nici un muncitor nu sa prezentat la locul de munca .Angajatorul nu a asigurat de lucru muncitorilor . La 15 zile a suspendat contractele pe motiv de greva muncitorilor ,decat 9 persoane nu au avut contractul suspendat pentru ca nu au participat la greva.Aceste 9 persoane nu s-au prezentat la locul de munca pentru ca nu aveau ce lucra . In luna august firma cere insolventa , in octombrie de aproba cererea angajatorului.Din luna iunie nu exista state in firma.Eu vreau sa ma angajez la o alta firma , am contactat lichidatorul si imi spune sa astept .Cat trebuie sa astept?
Vreau sa imi incheie CIM vreau sa ma eliberez de acest angajator . Ma sint ca iobagii legata de glie . Daca Cm nu este inchisa mi-se poate inregistra un alt contract de munca la ITM? urmand ca inscrisurile in CM sa se efectueze ulterior ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:26, 28 Noiembrie 2009
1. Puteti sa va angajati oricand la alt angajator chiar daca nu ati incetat CIM cu acest angajator. Codul muncii permite mai multe CIM concomitent.
2. La noul angajator dati o declaratie ca veti duce carnetul de munca dupa ce il recuperati de la fostul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac in acest caz? lilivlad lilivlad Buna ziua ! O situatie ca aceasta nu cred ca o poate avea nimeni cred ca este un caz unic . Sunt angajata la o firma de 13 ani . Din 08/05/08 am fost ... (vezi toată discuția)
Detasare angajat dana_marca dana_marca Poat fi detasat un angajat de la un angajator la care respectivul angajat are contractul de munca suspendat in momentul cererii de detasare? (vezi toată discuția)
Detasare angajat Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, am un angajat care trebuie sa il detasez la alta firma.Intrebarea mea este cum va aparea acesta pe statul de plata si pontajul meu?cu 0 zile ... (vezi toată discuția)