Buna seara ! am nevoie de lamuriri .am fost detasata la o firma de catre angajator ,in luna iunie detasarea a expirat ,tot personalul a avut conflict de munca cu firma la care am fost detasati pentru neplata salariilor cele doua firme au fost date in judecata de catre sindicat pentru drepturi banesti . Din luna iunie nici un muncitor nu sa prezentat la locul de munca .Angajatorul nu a asigurat de lucru muncitorilor . La 15 zile a suspendat contractele pe motiv de greva muncitorilor ,decat 9 persoane nu au avut contractul suspendat pentru ca nu au participat la greva.Aceste 9 persoane nu s-au prezentat la locul de munca pentru ca nu aveau ce lucra . In luna august firma cere insolventa , in octombrie de aproba cererea angajatorului.Din luna iunie nu exista state in firma.Eu vreau sa ma angajez la o alta firma , am contactat lichidatorul si imi spune sa astept .Cat trebuie sa astept?
Vreau sa imi incheie CIM vreau sa ma eliberez de acest angajator . Ma sint ca iobagii legata de glie . Daca Cm nu este inchisa mi-se poate inregistra un alt contract de munca la ITM? urmand ca inscrisurile in CM sa se efectueze ulterior ?
1. Puteti sa va angajati oricand la alt angajator chiar daca nu ati incetat CIM cu acest angajator. Codul muncii permite mai multe CIM concomitent.
2. La noul angajator dati o declaratie ca veti duce carnetul de munca dupa ce il recuperati de la fostul angajator.