avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare angajat

Poat fi detasat un angajat de la un angajator la care respectivul angajat are contractul de munca suspendat in momentul cererii de detasare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 9 Mai 2013
Nu are sa se modifice c.i.m. in perioada cat acesta este suspendat ...
In momentul in care se face corespondenta intre firme cu privire la detasare, poate avea CIM suspendat. Dar va trebui sa revina la lucru anterior detasarii, la un alt angajator.
Un CIM poate fi suspendat doar dintr-un singur motiv. Detasarea e un motiv de suspendare din iniţiativa angajatorului, conf art 52 alin 1 lit. d CM.
pai nu are nici un contract activ, nu avea nici in momentul corespondentei intre firme nici dupa dar insista sa i se faca detasarea....
Asa cum am mai spus anterior, nu se poate modifica c.i.m. nici unilateral si nici bilateral pe perioada cat acesta este suspendat.
El nu poate insista sa se faca detasarea. Aceasta se face din dispozitia angajatorului.
Sa revina la lucru daca firmele sunt de acord cu detasarea.

Alte discuții în legătură

Angajare prin detasare si raspundere juridica cristi_dm cristi_dm Buna seara, Am o speta care vad ca depasesste pe multi juristi. Un director a fost numit prin ordin de ministru in la conducerea unei institutii publice ... (vezi toată discuția)
Transmitere prelungire detasare in revisal Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cum se opereaza in Revisal prelungirea detasarii unui salariat?A fost detasat la o soc.1 an,s-a luat acordul salariatului pentru prelungire cu inca 6 ... (vezi toată discuția)
Salariu detasati sclippi sclippi Buna ziua! Apelez la bunavointa celor care stiu sa imi dea un raspuns. Firma 1 detaseaza la firma 2 un salariat. De la 1 ianuarie 2014 se modifica ... (vezi toată discuția)