avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis italian suspendat 90 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis italian suspendat 90 zile

Bună ziua, eram la o intersecție rotunda pe banda a 3a, pe banda a 2a era un autobuz rat credeam că merge inainte, in schimb trebuia să o ia la stinga, și eu vroiam să merg inainte crezind ca autobuzul dacă o ia inainte ramine pe prima bandă si eu pe a 2a. Șoferul de la autobuz a frinat brusc, nu avea viteză, o doamna avea durere de spate deci șoferul a chemat 112. Nu a fost tamponare, nu a fost nevoie de salvare, eu aveam alcol test 0.00 deci poliția mia facut dosar penal ca a fost chemat 112 si 90 zile permis suspendat. Pot conduce cu dovada doar in țară pina se inchide dosarul. Cum pot sa imi recuperez permisul de conducere italian un pic mai repede? Din cite am înțeles trebuie 6,7 luni eu am absolut nevoie de mașină (nr. Italian) și permis italian. Mulțumesc mult pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 22:51, 6 Septembrie 2019
Nu am inteles ce s-a intamplat. Ce dosar s-a facut? Daca s-a facut dosar permisul se recupereaza dupa finalizarea anchetei, dar nu vad pentru ce.

Plus ca, ce s-a intamplat exact? Pentru ce s-a suspendat 90 zile daca nu a existat atingere intre masini, nici o tamponare?

Ce scrie in procesul verbal? Nu exista suspendarea permisului ca a sunat soferul ala la 112, e absurd.
Mulțumesc pentru atenție, a zis că nuvam acordat prioritate la autobuz (el era incadrat pe banda 2 in schimb trebuia să o ia spre stinga)
Nu inteleg, scuze.
Era pe sensul celalalt de mers? Adica in fata ta? Altfel suspendarea e inutila.

Totodata, pentru neacordare de prioritate, sanctiunea este de 30 zile nu 90, imi poti da o poza pe privat cu acel proces verbal, exista posibilitatea sa fie nul.

Mirelaa76 a scris:

Mulțumesc pentru atenție, a zis că nuvam acordat prioritate la autobuz (el era incadrat pe banda 2 in schimb trebuia să o ia spre stinga)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incident auto Ramona0 Ramona0 Bună seara. Acum ceva timp am avut un mic incident cu un autobuz. Eu am ieșit de pe o strada pe drumul principal, am făcut dreapta pe prima banda fiind ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere. neluvlad63 neluvlad63 In urma unui accident mi s-a suspendat permisul de conducere.La biroul tamponari am dat urmatoarea declaratie:circulind pe un drum cu o banda pe sens am ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan Marinus84 Marinus84 Buna seara in data de 13 09.2017 am avut un accident cu victima avand o alcolemie de 0 20 in aerul respirat iar in sange 0.00 la amandoua probele. Astazi ... (vezi toată discuția)