avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Bună,
Sunt cetățean german de origine română, sunt căsătorit în Germania (soția are dublă cetățenie) și nu avem copii. Relația cu mama mea nu este una foarte bună ne mai păstrând legătura. În cazul decesului meu cum se dezbate moștenirea și cum aș putea să fac astfel încât să o înlătur pe mama de la moștenire. Menționez că am bunuri doar în România, achiziționate înainte de căsătorie și o casă după căsătorie care este atât pe mine cât și pe soție.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:42, 6 Septembrie 2019
Buna ziua,
Singura modalitate de a o inlatura pe mama este sa vindeti bunurile sotiei la notar aratand ca aceasta a platit pretul prin transfer bancar.
In caz contrar mama este mostenitor rezervatar si nu poate fi inlaturata de la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune, stabilire cote intre mostenitori Chan Chan Buna ziua, Exista un certificat de mostenitor dupa tatal decedat in 2003, pentru bunurile existente pe teritoriul Romaniei, cu 3 mostenitori : - Sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune cetatean german pentru bunurile din romania Cata laur Cata laur Buna ziua, sunt împuternicit de singurul moștenitor al acestei familii sa ma ocup de succesiune. Acești cetățeni s-au născut în România in ani 50 si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)