avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mi s-a anulat abuziv o cerere de chemare în judecată ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mi s-a anulat abuziv o cerere de chemare în judecată împotriva Asociației de Proprietari, a contabilei și cenzorei acesteia și mai ales împotriva a Expertei Contabile care au calculat ilegal Expertiza Contabilă, restanța finală fiind a As

Pe data de 27.05.2019 am trimis pe e-mail-ul Judecătoriei Brăila o cerere de chemare în judecată împotriva conducerii Asociației de Proprietari de care aparțin forțat, dar și împotriva Expertei Contabile Judiciare și a contabilei Asociației de Proprietari, deoarece am descoperit că mi s-au calculat ilegal și eronat minim 7 liste lunare de plată, și cum am fost executat silit pentru o falsă restanță de ... 46 de lei (timp de 4 ani !), suma finală reală restantă (re-calculată de mine cu mare atenție) era la final în contul falsei creditoare A.P.71 din Brăila, care nu are nimic în legalitate - niciun sediu legal, real și actual, nicio conducere aleasă legal, iar Adunările Generale sunt inexistente din 2015 până azi (aproape toate au fost anulate retroactiv de Instanțe).
Să revin la problema cererii mele de chemare în judecată trimisă pe e-mail pe data de 27.05.2019, pe care am compus-o pe maxim o pagină, arătând și pârâții, cu adresele lor, și motivele trimiterii în judecată a celor care m-au dat în judecată și m-au executat silit pentru .... o datorie a falsei creditoare A.P.71 Brăila - suma restantă (datoria de bază) reală a fost de ... - (minus) 33 de lei, nu de 46 de lei, așa cum au calculat ilegal contabila A.P.71 și mai ales așa-zisa Expertă Contabilă din proces.
După vreo 5 zile primesc un răspuns uluitor de la președintele Judecătoriei, precum că el mi-a respins cererea (nici nu a înregistrat-o la registratura Judecătoriei Brăila !!!), precum că n-aș fi făcut-o conform art. 194 NCPC, dar nici vorbă să fi făcut așa ceva, mai ales că am mai mult de 10 procese în Instanțele din Brăila și Galați și știu să întocmesc acte procedurale.
Am citit legislația și R.O.I. al Instanțelor și am constatat că Grefierul șef era obligat cel puțin să înregistreze cererea mea, și ULTERIOR, DUPĂ MAI MULTE CITAȚII, să se discute în Camera de Consiliu, să se vadă lipsurile din cerere, dacă ele ar fi existat.
Cum să procedez în continuare, să fac direct plângere la Inspecția Judiciară, deoarece acest șef al Judecătoriei procedează într-un stil dictatorial și cu mine, dar și culți justițiabili pe care-i cunosc, ajutând șefii Asociațiilor de Proprietari să ne păgubească și să ne înșele, fără să aibă loc procese conform procedurilor și fără a aplica această cenzură ordinară, care exista înainte de 1990.
CITEZ DIN LEGISLAȚIA ÎN VIGOARE, REFERITOARE LA DREPTUL MEU DE JUSTIȚIABIL DE A AVEA ACCES LA JUSTIȚIE, CEDO CONDAMNÂND ACESTE PRACTICI DE CENZURĂ !
Noul Cod de Procedură Civilă. Art. 199. Înregistrarea cererii.
(1) Cererea de chemare în judecată (...) scanată și transmisă prin poștă electronică ori prin înscris în formă electronică, se înregistrează și primește dată certă prin aplicarea ștampilei de intrare;
(2) După înregistrare, cererea și înscrisurile care o însoțesc, la care sunt atașate, când este cazul, dovezile privind modul în care acestea au fost transmise către Instanţă, se predau președintelui Instanței sau persoanei desemnate de acesta, care va lua de îndată măsuri în vederea stabilirii în mod aleatoriu a completului de judecată, potrivit legii.

R.O.I.I.J, Art. 94 - (12) Celelalte cereri şi acte de orice natură, inclusiv corespondența cu caracter administrativ, sosite prin (...) e-mail sau prin orice alt mijloc de comunicare, se înregistrează în registrul general de dosare, registrul de intrare-ieşire a corespondenţei administrative, ori în registrul de evidenţă a Petiţiilor şi se prezintă, după caz, preşedintelui Instanţei sau președintelui secției, dacă vizează activitatea acesteia sau, atunci când cererea priveşte un dosar aflat pe rolul Instanţei, completului căruia i-a fost repartizată cauza sau grefierului de şedinţă, după caz. În cazul în care o cerere sau un act priveşte un dosar aflat pe rolul Instanţei în ziua depunerii, după înregistrare, grefierul registrator va preda cererea sau actul direct grefierului de şedinţă.
(14) Dovezile de îndeplinire a procedurilor și a comunicărilor efectuate prin telefon, poștă electronică (e-mail) ori prin alte mijloace de comunicare, primite de grefierul de ședință sau de persoana care le-a transmis, se depun la dosar în formă scrisă, IMEDIAT CE AU FOST RECEPȚIONATE.
(15) Documentele şi înscrisurile care nu se pot ataşa la dosar, precum şi obiectele ce servesc ca mijloc de probă vor fi predate direct grefierului şef de secţie (grefierului-şef), cu respectarea dispoziţiilor prezentului Regulament privind gestiunea corpurilor delicte.
(18) Instanțele judecătorești vor lua măsuri pentru completarea tuturor câmpurilor aplicaţiei ECRIS cu date complete şi corecte, conform instrucţiunilor de utilizare
.
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2019
flory_mr, utilizator
CITEZ DIN LEGISLAȚIA ÎN VIGOARE, ALTE ARTICOLE REFERITOARE LA DREPTUL MEU DE JUSTIȚIABIL DE A AVEA ACCES LA JUSTIȚIE, CEDO CONDAMNÂND ACESTE PRACTICI DE CENZURĂ !
CAP. II. * Principiile fundamentale ale procesului civil. *
ART. 5. Îndatoriri privind primirea şi soluţionarea cererilor. (1) Judecătorii au îndatorirea să primească şi să soluţioneze orice cerere de competenţa Instanţelor Judecătoreşti, potrivit legii.
(2) Niciun judecător nu poate refuza să judece pe motiv că legea nu prevede, este neclară sau incompletă.
(3) În cazul în care o pricină nu poate fi soluţionată nici în baza legii, nici a uzanţelor, iar în lipsa acestora din urmă, nici în baza dispoziţiilor legale privitoare la situaţii asemănătoare, ea va trebui judecată în baza principiilor generale ale dreptului, având în vedere toate circumstanţele acesteia şi ţinând seama de cerinţele echităţii. (4) Este interzis judecătorului să stabilească dispoziţii general obligatorii prin hotărârile pe care le pronunţă în cauzele ce îi sunt supuse judecăţii.
ART. 6. Dreptul la un proces echitabil, în termen optim şi previzibil. (1) Orice persoană are dreptul la judecarea cauzei sale în mod echitabil, în termen optim şi previzibil, de către o Instanţă independentă și imparţială (...). În acest scop, Instanţa este datoare să dispună toate măsurile permise de lege şi să asigure desfăşurarea cu Celeritate a judecăţii.
ART. 7. Legalitatea. (1) Procesul civil se desfăşoară în conformitate cu dispoziţiile legii. (2) Judecătorul are îndatorirea de a asigura respectarea dispoziţiilor legii privind realizarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor părţilor din proces.
ART. 8. Egalitatea. În procesul civil părţilor le este garantată exercitarea drepturilor procesuale, în mod egal şi fără discriminări.
ART. 20. Respectarea principiilor fundamentale. Judecătorul are îndatorirea să asigure respectarea şi să respecte el însuşi principiile fundamentale ale procesului civil, sub sancţiunile prevăzute de lege.
ART. 22. Rolul judecătorului în aflarea adevărului.
(1) Judecătorul soluţionează litigiul conform regulilor de drept care îi sunt aplicabile.
(2) Judecătorul are îndatorirea să stăruie, prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greşeală privind aflarea adevărului în cauză, pe baza stabilirii faptelor şi prin aplicarea corectă a legii, în scopul pronunţării unei hotărâri temeinice şi legale. În acest scop, cu privire la situaţia de fapt şi motivarea în drept pe care părţile le invocă, judecătorul este în drept să le ceară să prezinte explicaţii, oral sau în scris, să pună în dezbaterea acestora orice împrejurări de fapt sau de drept, chiar dacă nu sunt menţionate în cerere sau în întâmpinare, să dispună administrarea probelor pe care le consideră necesare, precum şi alte măsuri prevăzute de lege, chiar dacă părţile se împotrivesc.
(4) Judecătorul dă sau restabileşte calificarea juridică a actelor şi faptelor deduse judecăţii, chiar dacă părţile le-au dat o altă denumire. În acest caz judecătorul este obligat să pună în discuţia părţilor calificarea juridică exactă.
(5) Cu toate acestea, judecătorul nu poate schimba denumirea sau temeiul juridic în cazul în care părţile, în virtutea unui acord expres privind drepturi de care, potrivit legii, pot dispune, au stabilit calificarea juridică şi motivele de drept asupra cărora au înţeles să limiteze dezbaterile, dacă astfel nu se încalcă drepturile sau interesele legitime ale altora.
(6) Judecătorul trebuie să se pronunţe asupra a tot ceea ce s-a cerut, fără însă a depăşi limitele învestirii, în afară de cazurile în care legea ar dispune altfel.
(7) Ori de câte ori legea îi rezervă judecătorului puterea de apreciere sau îi cere să ţină seama de toate circumstanţele cauzei, judecătorul va ţine seama, între altele, de principiile generale ale dreptului, de cerinţele echităţii şi de buna-credinţă.
ART. 14. CONTRADICTORIALITATEA.
(1) Instanţa nu poate hotărî asupra unei cereri decât după citarea sau înfățișarea părților, dacă legea nu prevede altfel.
(5) INSTANȚA ESTE OBLIGATĂ, ÎN ORICE PROCES, SĂ SUPUNĂ DISCUȚIEI PĂRȚILOR TOATE CERERILE, EXCEPȚIILE ȘI ÎMPREJURĂRILE DE FAPT SAU DE DREPT INVOCATE.
(6) INSTANȚA ÎȘI VA ÎNTEMEIA HOTĂRÂREA NUMAI PE MOTIVE DE FAPT ȘI DE DREPT, PE EXPLICAȚII SAU PE MIJLOACE DE PROBĂ CARE AU FOST SUPUSE, ÎN PREALABIL, DEZBATERII CONTRADICTORII.

Impotriva incheierii faceti cerere de reexaminare in 15 zile de la comunicare - art. 200 cpc. In incheire trebuia sa vi se comunice care sunt motivele pentru care s-a anulat cererea de chemare in judecata.
contsters111 a scris:

Impotriva incheierii faceti cerere de reexaminare in 15 zile de la comunicare - art. 200 cpc. In incheire trebuia sa vi se comunice care sunt motivele pentru care s-a anulat cererea de chemare in judecata.

Asta-i grav, că n-a fost nicio Încheiere a vreunei Instanțe, ci șeful Judecătoriei mi-a scris pe e-mail prin B.I.R.P. că mi-a respins cererea deoarece aș fi încălcat art. 194 NCPC ... doar că nu este niciun element de acolo care să fie ilegal sau să fie incorect formulată cererea !
Deja ăsta e un abuz, pentru că nu văd nicăieri în Codurile Civile să se poată anula o cerere de chemare în judecată doar pentru că așa a decis un președinte de Judecătorie, fără a se decide totul în Camera de Consiliu, după ce aș fi corectat erorile de redactare ... numai că eu nu am avut așa ceva, chiar dacă am scris totul în rezumat, pe 1/2 de pagină, dând detalii despre părți și despre adresele lor, plus motivul cererii, dar și câteva articole invocate ca fiind încălcate de pârâți.
Sigur s-a speriat, pentru că eu dădeam în judecată mai ales o Expertă Contabilă care mi-a calculat total ilegal și eronat o Expertiză Contabilă, care a dus la Executarea Silită prin poprirea salariului soției mele, care nu e proprietară în A.P.71 Brăila și astfel nu are calitate procesuală pasivă !
Aceasta găsise că eu aș fi avut de plată o restanță de ... 46 de lei, plus penalizările de rigoare, dar, după ce am fost Executat Silit, m-am pus pe calculat listele de plată și am găsit calculată greșit suma de - (minus) 79 de lei, adică ... stupoare, falsa creditoare A.P.71 Brăila, era, de fapt, debitoare față de familia noastră !!!
Astfel, cum să nu dai în judecată această falsă Expertă Contabilă care a calculat eronat minim 7 liste lunare de plată - am ca dovezi listele de plată din dosar !
Să vedem ce zice CSM-ul, pentru că e un abuz grav de putere a șefului Judecătoriei, să decidă pe cont propriu că trebuie anulată o cerere de chemare în judecată, uitând că trebuia inițial înregistrată acea cerere la registratură și pe urmă, după ce era Regularizată, mi se cerea să complinesc lipsurile, dacă ele ar fi existat !
Noul Cod de Procedură Civilă. Art. 199. Înregistrarea cererii.
(1) Cererea de chemare în judecată (...) scanată și transmisă prin poștă electronică ori prin înscris în formă electronică, se înregistrează și primește dată certă prin aplicarea ștampilei de intrare;
(2) După înregistrare, cererea și înscrisurile care o însoțesc, la care sunt atașate, când este cazul, dovezile privind modul în care acestea au fost transmise către Instanţă, se predau președintelui Instanței sau persoanei desemnate de acesta, care va lua de îndată măsuri în vederea stabilirii în mod aleatoriu a completului de judecată, potrivit legii.
R.O.I.I.J, Art. 94 - (12) Celelalte cereri şi acte de orice natură, inclusiv corespondența cu caracter administrativ, sosite prin (...) e-mail sau prin orice alt mijloc de comunicare, se înregistrează în registrul general de dosare, registrul de intrare-ieşire a corespondenţei administrative, ori în registrul de evidenţă a Petiţiilor şi se prezintă, după caz, preşedintelui Instanţei sau președintelui secției, dacă vizează activitatea acesteia sau, atunci când cererea priveşte un dosar aflat pe rolul Instanţei, completului căruia i-a fost repartizată cauza sau grefierului de şedinţă, după caz. În cazul în care o cerere sau un act priveşte un dosar aflat pe rolul Instanţei în ziua depunerii, după înregistrare, grefierul registrator va preda cererea sau actul direct grefierului de şedinţă.
(14) Dovezile de îndeplinire a procedurilor și a comunicărilor efectuate prin telefon, poștă electronică (e-mail) ori prin alte mijloace de comunicare, primite de grefierul de ședință sau de persoana care le-a transmis, se depun la dosar în formă scrisă, IMEDIAT CE AU FOST RECEPȚIONATE.
(15) Documentele şi înscrisurile care nu se pot ataşa la dosar, precum şi obiectele ce servesc ca mijloc de probă vor fi predate direct grefierului şef de secţie (grefierului-şef), cu respectarea dispoziţiilor prezentului Regulament privind gestiunea corpurilor delicte.
(18) Instanțele judecătorești vor lua măsuri pentru completarea tuturor câmpurilor aplicaţiei ECRIS cu date complete şi corecte, conform instrucţiunilor de utilizare.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
flory_mr, utilizator
La judecatoria sectorului 2 o cerere de chemare in jud nu a aparut in ECRIS. Pe acest site un utilizator care reprezinta Romania a enumerat cererile de chemare in judecata care se inscriu dar nu se pot vizualiza in ECRIS .Printre acestea nu era si cererea impotriva ordonantei procurorului. Raspunsul presedintelui sectorului doi era sarac...Daca veti face la CSM, Acesta v-a trimite la inspectia si veti primi clasare.
Nu puteti sa schimbati nimic atat timp cat nu exista schimbare in gandirea societatii. Nu va este de ajuns ca din 2001 exista administratori fara cursuri si sunt autorizati de primar , la propunerea unor functionari? Iar legiuitorul a considerat normal ca sa nu streseze administratorii cu cursul , prelunging astfel termenul de la 1 oct 19 pana in 2021 . In 2018 am fost la UAP si am primit ca documentatie o carticica cu legea 230 fara actualizari. Ba au spus ca acel examen este foarte greu!!! Si nu este necesar sa aiba curs .Ba mai si propun administratori. Ajuta restantierii sa plateasca restantele ( idem ca la banca). Cu 9% comision. Cel mai bine este sa va detasati cumva de problema. Privit-o fara resentiment. Si apoi incercati sa o rezolvati. Exista asociatii care nu au presedinte, CE . Sic hair si cupresedinte poti primii raspunsul de genul cand ii soliciti prezentarea documentelor : dute sub lift sa vezi amortizorul , de ce nu ai spus atunci ca la cheltuieli a fost platit drapelul. Vin sa te dau cu capul de pereti ? Cine esti tu sa ne tragi la raspundere? Cocoselule.... Numai un maimutoi tampit de adminsitrator face ce doreste. Si eu am constat ca sau platit de doua ori acelasi achizitii. Spuneti ca ati trimis un rezumat. Poate ca presedintele a considerat ca este o plangere si nu o poate lua drept o cerere de chemare in judecata. Daca in acel rezumat ati respectat art. 194 si urm,, atunci este o cerere de chemare in judecata. daca ati respectat continutul art. 194 , atunci , dupa caz, aveti doua posibilitati: fie o mai trimiteti odata prin posta, sau e-mail ( faceti un print screen ca dovada . Unele instante anunta mesagerul ca a primit petitia ) sau ii motivati , prin cerere de reexaminare domnului presedinte. Pe trimiterea presedintelui ar trebui sa se regaseasca si numarul inregistrarii.
Grav e faptul că șeful Judecătoriei uită că acea cerere a mea trimisă pe e-mail trebuia înregistrată obligatoriu în Registrul de intrări-ieșiri al Judecătoriei, dar el a abuzat de funcție și mi-a trimis un răspuns prin intermediul B.I.R.P. că aș fi încălcat art. 194 ... dar nici vorbă de așa ceva - el a văzut că eu dau în judecată Experta Contabilă care mi-a calculat ilegal și eronat listele de plată, trecând acolo că aș fi avut o datorie de bază (o restanță) de ... 46 de lei, dar eu, după ce am fost executat silit (pentru suma „uriașă” de ... 46 de lei !), am luat la calcul listele de plată din anii 2011-2015 și am găsit minim 7 liste de plată calculate ilegal și eronat și de contabila Asociației, dar mai ales de Experta Contabilă din dosar, care a preluat datele ilegal calculate, fără a se obosi să le re-calculeze !

Alte discuții în legătură

Vedeți această așa-zisă expertiză contabilă judiciară total ilegal calculată, care a compromis total un dosar în care restanța finală era de ... 46 de lei flory_mr flory_mr Vedeți această așa-zisă Expertiză Contabilă Judiciară total ilegal calculată, care a compromis total un dosar în care restanța finală era de ... 46 ... (vezi toată discuția)
Mie mi se pare un abuz ca soția unui debitor, care nu este proprietară a imobilului, să fie terorizată cu poprirea salariului lunar flory_mr flory_mr Dacă soția nu e trecută în actul de proprietate, Executorul Judecătoresc poate să-i pună poprire pe salariu, știind că doar eu sunt proprietar al ... (vezi toată discuția)
Stoparea unei expertize contabile judiciare fără temei (întâi soluţionarea contestaţiilor, şi apoi expertiza, dacă mai e nevoie) ! rmf rmf Am fost daţi în judecată abuziv (şi inducând în eroare Organele Judiciare - e Faptă Penală) de către \\"şefii\\" unei Asociaţii de Proprietari ... (vezi toată discuția)