contsters111 a scris:
Impotriva incheierii faceti cerere de reexaminare in 15 zile de la comunicare - art. 200 cpc. In incheire trebuia sa vi se comunice care sunt motivele pentru care s-a anulat cererea de chemare in judecata.
Asta-i grav, că n-a fost nicio Încheiere a vreunei Instanțe, ci șeful Judecătoriei mi-a scris pe e-mail prin B.I.R.P. că mi-a respins cererea deoarece aș fi încălcat art. 194 NCPC ... doar că nu este niciun element de acolo care să fie ilegal sau să fie incorect formulată cererea !
Deja ăsta e un abuz, pentru că nu văd nicăieri în Codurile Civile să se poată anula o cerere de chemare în judecată doar pentru că așa a decis un președinte de Judecătorie, fără a se decide totul în Camera de Consiliu, după ce aș fi corectat erorile de redactare ... numai că eu nu am avut așa ceva, chiar dacă am scris totul în rezumat, pe 1/2 de pagină, dând detalii despre părți și despre adresele lor, plus motivul cererii, dar și câteva articole invocate ca fiind încălcate de pârâți.
Sigur s-a speriat, pentru că eu dădeam în judecată mai ales o Expertă Contabilă care mi-a calculat total ilegal și eronat o Expertiză Contabilă, care a dus la Executarea Silită prin poprirea salariului soției mele, care nu e proprietară în A.P.71 Brăila și astfel nu are calitate procesuală pasivă !
Aceasta găsise că eu aș fi avut de plată o restanță de ... 46 de lei, plus penalizările de rigoare, dar, după ce am fost Executat Silit, m-am pus pe calculat listele de plată și am găsit calculată greșit suma de - (minus) 79 de lei, adică ... stupoare, falsa creditoare A.P.71 Brăila, era, de fapt, debitoare față de familia noastră !!!
Astfel, cum să nu dai în judecată această falsă Expertă Contabilă care a calculat eronat minim 7 liste lunare de plată - am ca dovezi listele de plată din dosar !
Să vedem ce zice CSM-ul, pentru că e un abuz grav de putere a șefului Judecătoriei, să decidă pe cont propriu că trebuie anulată o cerere de chemare în judecată, uitând că trebuia inițial înregistrată acea cerere la registratură și pe urmă, după ce era Regularizată, mi se cerea să complinesc lipsurile, dacă ele ar fi existat !
Noul Cod de Procedură Civilă. Art. 199. Înregistrarea cererii.
(1) Cererea de chemare în judecată (...) scanată și transmisă prin poștă electronică ori prin înscris în formă electronică, se înregistrează și primește dată certă prin aplicarea ștampilei de intrare;
(2) După înregistrare, cererea și înscrisurile care o însoțesc, la care sunt atașate, când este cazul, dovezile privind modul în care acestea au fost transmise către Instanţă, se predau președintelui Instanței sau persoanei desemnate de acesta, care va lua de îndată măsuri în vederea stabilirii în mod aleatoriu a completului de judecată, potrivit legii.
R.O.I.I.J, Art. 94 - (12) Celelalte cereri şi acte de orice natură, inclusiv corespondența cu caracter administrativ, sosite prin (...) e-mail sau prin orice alt mijloc de comunicare, se înregistrează în registrul general de dosare, registrul de intrare-ieşire a corespondenţei administrative, ori în registrul de evidenţă a Petiţiilor şi se prezintă, după caz, preşedintelui Instanţei sau președintelui secției, dacă vizează activitatea acesteia sau, atunci când cererea priveşte un dosar aflat pe rolul Instanţei, completului căruia i-a fost repartizată cauza sau grefierului de şedinţă, după caz. În cazul în care o cerere sau un act priveşte un dosar aflat pe rolul Instanţei în ziua depunerii, după înregistrare, grefierul registrator va preda cererea sau actul direct grefierului de şedinţă.
(14) Dovezile de îndeplinire a procedurilor și a comunicărilor efectuate prin telefon, poștă electronică (e-mail) ori prin alte mijloace de comunicare, primite de grefierul de ședință sau de persoana care le-a transmis, se depun la dosar în formă scrisă, IMEDIAT CE AU FOST RECEPȚIONATE.
(15) Documentele şi înscrisurile care nu se pot ataşa la dosar, precum şi obiectele ce servesc ca mijloc de probă vor fi predate direct grefierului şef de secţie (grefierului-şef), cu respectarea dispoziţiilor prezentului Regulament privind gestiunea corpurilor delicte.
(18) Instanțele judecătorești vor lua măsuri pentru completarea tuturor câmpurilor aplicaţiei ECRIS cu date complete şi corecte, conform instrucţiunilor de utilizare.