avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mi s-a anulat abuziv o cerere de chemare în judecată ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mi s-a anulat abuziv o cerere de chemare în judecată împotriva Asociației de Proprietari, a contabilei și cenzorei acesteia și mai ales împotriva a Expertei Contabile care au calculat ilegal Expertiza Contabilă, restanța finală fiind a As

Pe data de 27.05.2019 am trimis pe e-mail-ul Judecătoriei Brăila o cerere de chemare în judecată împotriva conducerii Asociației de Proprietari de care aparțin forțat, dar și împotriva Expertei Contabile Judiciare și a contabilei Asociației de Proprietari, deoarece am descoperit că mi s-au calculat ilegal și eronat minim 7 liste lunare de plată, și cum am fost executat silit pentru o falsă restanță de ... 46 de lei (timp de 4 ani !), suma finală reală restantă (re-calculată de mine cu mare atenție) era la final în contul falsei creditoare A.P.71 din Brăila, care nu are nimic în legalitate - niciun sediu legal, real și actual, nicio conducere aleasă legal, iar Adunările Generale sunt inexistente din 2015 până azi (aproape toate au fost anulate retroactiv de Instanțe).
Să revin la problema cererii mele de chemare în judecată trimisă pe e-mail pe data de 27.05.2019, pe care am compus-o pe maxim o pagină, arătând și pârâții, cu adresele lor, și motivele trimiterii în judecată a celor care m-au dat în judecată și m-au executat silit pentru .... o datorie a falsei creditoare A.P.71 Brăila - suma restantă (datoria de bază) reală a fost de ... - (minus) 33 de lei, nu de 46 de lei, așa cum au calculat ilegal contabila A.P.71 și mai ales așa-zisa Expertă Contabilă din proces.
După vreo 5 zile primesc un răspuns uluitor de la președintele Judecătoriei, precum că el mi-a respins cererea (nici nu a înregistrat-o la registratura Judecătoriei Brăila !!!), precum că n-aș fi făcut-o conform art. 194 NCPC, dar nici vorbă să fi făcut așa ceva, mai ales că am mai mult de 10 procese în Instanțele din Brăila și Galați și știu să întocmesc acte procedurale.
Am citit legislația și R.O.I. al Instanțelor și am constatat că Grefierul șef era obligat cel puțin să înregistreze cererea mea, și ULTERIOR, DUPĂ MAI MULTE CITAȚII, să se discute în Camera de Consiliu, să se vadă lipsurile din cerere, dacă ele ar fi existat.
Cum să procedez în continuare, să fac direct plângere la Inspecția Judiciară, deoarece acest șef al Judecătoriei procedează într-un stil dictatorial și cu mine, dar și culți justițiabili pe care-i cunosc, ajutând șefii Asociațiilor de Proprietari să ne păgubească și să ne înșele, fără să aibă loc procese conform procedurilor și fără a aplica această cenzură ordinară, care exista înainte de 1990.
CITEZ DIN LEGISLAȚIA ÎN VIGOARE, REFERITOARE LA DREPTUL MEU DE JUSTIȚIABIL DE A AVEA ACCES LA JUSTIȚIE, CEDO CONDAMNÂND ACESTE PRACTICI DE CENZURĂ !
Noul Cod de Procedură Civilă. Art. 199. Înregistrarea cererii.
(1) Cererea de chemare în judecată (...) scanată și transmisă prin poștă electronică ori prin înscris în formă electronică, se înregistrează și primește dată certă prin aplicarea ștampilei de intrare;
(2) După înregistrare, cererea și înscrisurile care o însoțesc, la care sunt atașate, când este cazul, dovezile privind modul în care acestea au fost transmise către Instanţă, se predau președintelui Instanței sau persoanei desemnate de acesta, care va lua de îndată măsuri în vederea stabilirii în mod aleatoriu a completului de judecată, potrivit legii.

R.O.I.I.J, Art. 94 - (12) Celelalte cereri şi acte de orice natură, inclusiv corespondența cu caracter administrativ, sosite prin (...) e-mail sau prin orice alt mijloc de comunicare, se înregistrează în registrul general de dosare, registrul de intrare-ieşire a corespondenţei administrative, ori în registrul de evidenţă a Petiţiilor şi se prezintă, după caz, preşedintelui Instanţei sau președintelui secției, dacă vizează activitatea acesteia sau, atunci când cererea priveşte un dosar aflat pe rolul Instanţei, completului căruia i-a fost repartizată cauza sau grefierului de şedinţă, după caz. În cazul în care o cerere sau un act priveşte un dosar aflat pe rolul Instanţei în ziua depunerii, după înregistrare, grefierul registrator va preda cererea sau actul direct grefierului de şedinţă.
(14) Dovezile de îndeplinire a procedurilor și a comunicărilor efectuate prin telefon, poștă electronică (e-mail) ori prin alte mijloace de comunicare, primite de grefierul de ședință sau de persoana care le-a transmis, se depun la dosar în formă scrisă, IMEDIAT CE AU FOST RECEPȚIONATE.
(15) Documentele şi înscrisurile care nu se pot ataşa la dosar, precum şi obiectele ce servesc ca mijloc de probă vor fi predate direct grefierului şef de secţie (grefierului-şef), cu respectarea dispoziţiilor prezentului Regulament privind gestiunea corpurilor delicte.
(18) Instanțele judecătorești vor lua măsuri pentru completarea tuturor câmpurilor aplicaţiei ECRIS cu date complete şi corecte, conform instrucţiunilor de utilizare
.
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2019
flory_mr, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule, tocmai dvs. sa vi se intample asa ceva? Este strigator la cer, pe bune!
Trebuia sa dati in judecata As de Pro si tragerea la raspundere a expertei , presedinte , cenzor... Cand se primesc cererile nu sta nimeni sa vada , in mod expres pe cine dati in judecata.
In perioada de regulalizare, Instanta va trimite o inaintare in care se mentioneaza ce alte documente/ actiuni /completari mai sunt necesare la cerere. Va acorda un termen. Nu va conformati , va comunica o inchiere prin care se anuleaza cererea. Normal ar fi trebuit ca cererea sa va fie afisata.
contsters111 a scris:

Trebuia sa dați în judecata As de Prop și tragerea la răspundere a expertei , președinte , cenzor... Când se primesc cererile nu sta nimeni sa vadă, în mod expres pe cine dați în judecata.
În perioada de regularizare, Instanta va trimite o înaintare în care se menționează ce alte documente / acțiuni /completări mai sunt necesare la cerere. Va acorda un termen. Nu va conformați, va comunica o încheiere prin care se anulează cererea. Normal ar fi trebuit ca cererea sa va fie afișată.

Eu zic că președintele Judecătoriei a comis un abuz evident, deoarece nu avea voie să anuleze o cerere de chemare în judecată, care inițial se înregistrează la registratură și apoi ajunge în Camera de Consiliu, după minim 30 de zile - vedeți articolele nr. 192 și 199 din N.C.P.C., care arată că nu are nimeni voie să-ți anuleze o cerere de chemare în judecată - el a simțit un pericol în acea cerere prin care dovedeam că s-a comis o mare eroare judiciară de către Experta Contabilă și de către judecători, eu recalculând toate listele lunare de plată și am găsit că aș avea o așa-zisă datorie de bază de ... - (minus) 33 de lei, adică falsa creditoare A.P.71, era, în realitate, creditoare față de familia mea !
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
flory_mr, utilizator
N-am mai primit niciun răspuns la Topicul deschis de mine, știind că un președinte de Judecătorie a anulat o cerere de chemare în judecată, fără a înregistra acea cerere trimisă pe e-mail, ceea ce, eu zic, este un abuz, știind procedurile legale - doar o Instanță poate decide dacă o cerere de chemare în judecată este legală și corect întocmită !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vedeți această așa-zisă expertiză contabilă judiciară total ilegal calculată, care a compromis total un dosar în care restanța finală era de ... 46 de lei flory_mr flory_mr Vedeți această așa-zisă Expertiză Contabilă Judiciară total ilegal calculată, care a compromis total un dosar în care restanța finală era de ... 46 ... (vezi toată discuția)
Mie mi se pare un abuz ca soția unui debitor, care nu este proprietară a imobilului, să fie terorizată cu poprirea salariului lunar flory_mr flory_mr Dacă soția nu e trecută în actul de proprietate, Executorul Judecătoresc poate să-i pună poprire pe salariu, știind că doar eu sunt proprietar al ... (vezi toată discuția)
Stoparea unei expertize contabile judiciare fără temei (întâi soluţionarea contestaţiilor, şi apoi expertiza, dacă mai e nevoie) ! rmf rmf Am fost daţi în judecată abuziv (şi inducând în eroare Organele Judiciare - e Faptă Penală) de către \\"şefii\\" unei Asociaţii de Proprietari ... (vezi toată discuția)