avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... cumparare locuinta de serviciu MAI
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

cumparare locuinta de serviciu MAI

Conform art 2 , alin. 1 din legea 562/2004 care specifica ca '' persoanele care sunt titulari de contract de inchiriere, detin o locuinta de serviciu in baza unui contract valabil incheiat si indeplinesc o functie in institutia publica pot inainta o cerere pentru cumpararea locuintei de serviciu'' personal indeplinesc toate conditiile desi am inaintat o cerere nu am primit raspuns favorabil spunandu-mi-se ca nu indeplinesc conditiile. Care conditii nu inteleg. Ce pot face ?


@ rikihd
Utilizator 09:20, 7 Septembrie 2019
Daca o locuinta de serviciu a fost inchiriata in anul 2014 pana in prezent, mai poate fi cumparata in baza legii 562/2004? Legea 562/2004 se aplica doar daca s-a inchiriat locuinta de serviciu inainte de 2004?
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:50, 8 Septembrie 2019
Pot cumpăra o singură locuinţă de serviciu titularul contractului de închiriere, dacă o deţine în baza unui contract valabil încheiat şi îndeplineşte o funcţie în una dintre instituţiile publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, precum şi pensionarii sau urmaşii titularilor contractelor de închiriere decedaţi, în situaţia în care fac dovada că ocupau locuinţa de serviciu, au achitat chiria la zi şi că nu au deţinut în proprietate o locuinţă după anul 1990.

Locuinţele de serviciu pot fi vândute titularilor de contract de închiriere.

In speta, in opinia mea, la data depunerii cererii trebuie sa fiti titular al contractului de închiriere a locuinţei de serviciu ... adica, chirias.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere magda1612 magda1612 :) Buna dimineata ! Apelez din nou la ajutorul dvs pt lamuriri intr-o problema: vreau sa inchiriez un apartament , si nu stiu cum sa procedez pt a evita ... (vezi toată discuția)
Ajutor de incalzire a locuintei 2021 buna ziua! intampin probleme ... Cecilia_g Cecilia_g Ajutor de incalzire a locuintei 2021 Buna ziua! Intampin probleme la depunerea dosarului pentru acordarea ajutorului de incalzire conform Legii 226/ 2021 ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere apartament. cornel2 cornel2 cum se incheie un contract de inchiriere fara a avea probleme cu chiriasul, si cum se reziliaza contractul daca apar probeme??? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)